Conwright și Young, primele două străine de la CS SCM Timișoara. BC Timba a ajuns la 5 stranieri

CS SCM Timișoara a anunțat transferul primelor două străine din istoria secției de baschet feminin, în timp ce BC Timba Timișoara a ajuns la 5 stranieri legitimați pentru următorul sezon. Timba l-a readus pe John Florveus, pivot american care a lăsat o impresie foarte bună în sezonul 2013-2014 în galben-negru. Al 5-lea străin anunțat de „urși” este ivorianul cu cetățenie franceză, Tiegbe Bamba. Maegan Conwright și Hannah Young sunt primele straniere de la SCM, un fundaș ce a jucat în Germania și o jucătoare de pozițiile 3-4, care va debuta în Europa. Clubul alb-violet a dat startul rezervărilor pentru abonamente, având și pachete pentru ambele secții, feminină și masculină.

John Florveus în timpul primei experiențe în galben-negru. Susrsa foto: facebook.com/bctimba

BC Timba Timișoara a continuat campania de transferuri din această vară. Au fost confirmați, din lotul cu care s-a promovat, Medgyesi, Lazăr și Deconescu, iar la capitolul români au venit Alon Sonenfeld (jucător sub 23 de ani cu dublă cetățenie, român și israelian), Bogdan Popescu și Liviu Rotariu. În acest sezon s-a mărit la 6 numărul străinilor de pe foaia de joc. După Jereminov, Naylor și Pavlovic, Timba i-a acontat pe Florveus și Bamba. John Florveus a mai evoluat pentru galben-negri în sezonul 2013-2014 când „urșii” au fost pe 12 cu 29 de puncte. În acel sezon, galben-negrii au renunțat la majoritatea stranierilor cu care au început campionatul, ajungând să joace doar cu jucători autohtoni și cu Florveus în câteva partide. Pivotul american a jucat în 26 de partide în Liga Națională și a avut medii de 13,8 puncte și 7,7 recuperări în 27:32 minute. După despărțirea de Timba a jucat în ligile inferioare din Germania, iar în ultimul an a evoluat în primul eșalon din Georgia alături de BC Cactus Tibilisi. A fost cel mai bun marcator al echipei ce a încheiat pe locul 3 cu o medie de 14,9 puncte/meci, 12,8 recuperări și 1,7 capace/meci în 34,2 minute, jucând în 32 de partide.

Sursa foto: facebook.com/bctimba

Tiegbe Bamba este al 5-lea stranier acontat de Timba în această vară. Bamba are dublă cetățenie, ivoriană și franceză. Jucătorul de 26 de ani joacă pe pozițiile 2 și 3 și a absolvit Portland State College. Sezonul trecut a jucat în 3 partide pentru AE Psychiko Atena, formație care a încheiat pe 9 în eșalonul secund din Grecia. Bamba a vut medii de 15 minute, 6,7 puncte și 1,7 recuperări. În sezonul 2015-2016, Bamba a jucat în 26 de partide în prima ligă franceză pentru Champagne Chalons-Reims unde a avut medii de 9 minute, 2,5 puncte, 0,8 recuperări și 1,5 pase decisive. Atunci Reims a încheiat pe locul 13 în campionat. Bamba face parte din lotul lărgit al Coastei de Fildeș care pregătește AfroBasket 2017, competiție găzduită de Senegal și Tunisia în perioada 8-16 septembrie. „Urșii” se reunesc la începutul lunii viitoare și vor avea primele partide oficiale în Cupa României pe 30 septembrie (la Poli Iași) și 4 octombrie (la Timișoara).  Meciul de revenire în Liga Națională va fi derby-ul timișorean din prima etapă. Timba va mai aduce un străin până la începutul campionatului. Perioada de transferuri se încheie cu 72 de ore înainte de prima partidă din Liga Națională și, după aceea, cluburile mai pot efectua 6 înlocuiri.

Primele străine la noua prim-divizionară feminină

Sursa foto: http://seminoles.com

În primul sezon de activitate secția feminină de la SCM Timișoara s-a bazat pe jucătoare autohtone (Kirberg avea dublă cetățenie, muntenegreană și română, dar conta ca și autohtonă). În liga secundă nu era permisă legitimarea unei străine în fereastra de transferuri din februarie decât ca și o înlocuire a unei alte straniere. Cum SCM-ul nu a avut de la început un buget consistent alocat secției feminine, s-a mers pe autohtone. În această vară echipa a legitimat primele straniere din istoria sa. Americanca Maegan Conwright este prima străină anunțată. Aceasta are 25 de ani, poate juca pe pozițiile 1 și 2 și a fost legitimată în sezonul trecut la ChemCats Chemnitz, formație care s-a clasat pe poziția a 8-a în prima ligă germană. A evoluat în 23 de partide, cu medii de 19,1 puncte, 3 recuperări, 3,2 pase decisive și 2,2 intercepții în 36 de minute. Înainte a evoluat în NCAA pentru Kentucky și Florida State. Acum șase ani o altă jucătoare venea de la Chemnitz la Timișoara (la Danzio): Nevena Saponjic.

Sursa foto: roanoke.com

A doua străină legitimată de SCM Timișoara este Hannah Young. Joacă pe posturile 3 și 4 și are 24 de ani. Conform site-ului hokiesports.com (al Unviersității pentru care a evoluat în NCAA) aceasta locuiește la Newcastle în Australia. Părinții săi s-au cunoscut în Scoția, unde tatăl american juca baschet, iar Hannah s-a născut în Australia. Site-ul SCM-ului o prezintă ca o americană  posesoare de pașaport britanic. A început baschetul în Australia, sub îndrumarea tatălui, după care a făcut pasul spre Statele Unite și a jucat patru sezoane pentru Virginia Tech în NCAA. În 114 partide a avut medii de 6,4 puncte, 4,7 recuperări și 1,3 pase decisive. În ultimul sezon din NCAA a reușit 74 de „trițe”, a doua performanță din istoria universității. După un sezon în ligile semi-profesioniste americane, Young va juca prima dată în Europa la CS SCM Timișoara.

În Liga Națională de baschet feminin sunt permise cinci străine pe foaia de joc în următorul sezon, cu cel mult 3 jucătoare non-europene. Formațiile care participă în cupele europene au dreptul la 6 straniere pe foaia de joc tot sezonul. Este obligatorie prezența unei românce pe teren la care se adaugă obligativitatea jucătoarei autohtone sub 22 de ani în primul sfert. De remarcat că, deși repatrierea timișorencelor era anunțată ca una din priorități, transferurile acestea (Stoiedin și Ardelean) au fost anunțate doar prin intermediul paginii de facebook a clubului, în timp ce pentru transferurile stranierelor s-a „redescoperit” site-ul SCM-ului. De asemenea, s-a spus că cele 4 straniere vor fi anunțate la pachet, dar s-a trecut la prezentarea individuală cu mai puțin de o săptămână până la reunire. Reunirea a fost anunțată inițial (la începutul verii) pentru 7 august după care a fost anunțată pentru 14 august, iar acum, pe site-ul clubului, apare data de 15 august pentru reunire. Formația de pe Bega are aranjate două amicale cu cealaltă nou-promovată, CSU Alba Iulia, pe 14 și 17 septembrie. Alb-violetele debutează în Cupa României pe 27 septembrie, acasă, cu Universitatea Goldiș ICIM Arad, cu returul după trei zile. Elevele lui Mihai Coldea vor debuta în Liga Națională pe 4 octombrie, în deplasare la Cluj.

Cei de la BC SCM Timișoara (secția masculină a clubului) au dat startul procesului de rezervare a abonamentelor pentru sezonul următor. Printre pachetele propus se numără și unul combinat, în zona primelor șase rânduri, atât pentru meciurile fetelor, cât și ale băieților. Detalii despre abonamente găsiți AICI.

The post Conwright și Young, primele două străine de la CS SCM Timișoara. BC Timba a ajuns la 5 stranieri appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*