Coordonate

Sunt oameni care au o manieră personală de a se face ridicoli, chiar dacă stârnesc admiraţia naivilor. Unul dintre aceştia este George Becali, care ne urechează pe cei care ne-am manifestat reţinerea faţă de vânzările de jucători de la FCSB. El se laudă, plin de emfază, cu declaraţii ditirambice, că a vândut jucători pe bani grei. El se referă la Chiricheş, Stanciu, Chipciu, Popa, Cojocaru, Toşca. În acelaşi timp, păstrează o tăcere suspectă în privința jucătorilor la echipele la care evoluează. Echipele implicate abia aşteaptă să scape de balast şi-i oferă pe respectivii altor formații pe o sumă mult mai mică decât suma de transfer.

Gabi Torje, ca un bun timişorean, a ales…Dinamo. Dar dacă am urmări evoluţia lui în ultimii şase ani, câte echipe a schimbat şi câte goluri a marcat, nimic nu mai trebuie să ne mire.

A început sezonul de primăvară al ligii întâi. Uvertura etapei a constituit-o partida Sepsi Sfântu Gheorghe – ACS Poli. Normal era ca echipa timişoreană să controleze partida, mai ales că echipa gazdă prezenta nouă jucători noi. Pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. După o pregătire de iarnă la Poiana Braşov, ACS Poli s-a prezentat lamentabil. Cei trei factori care trebuiau să iasă în evidenţă, și anume fizic, tehnico-tactic şi moral, nu s-au resimţit în evoluţia echipei. Acelaşi joc tern, fără nici o perspectivă, i-a caracterizat pe timişoreni. A fost un déjà vu, cu Drăghici izolat de coechipieri, neputând să pericliteze poarta adversă.

Arbitrajul lui Iulian Călin a fost în nota jocului, adică sub mediocru. El trebuia să oprească jocul când Ghinga l-a faultat pe Şeroni şi să-i acorde cartonaş galben. Aşa se putea evita accidentarea lui Şeroni. Dar să invoci o singură fază în economia jocului este cam mult. La golul primit, fundaşii centrali au greşit nepermis, Melinte a fost depăşit în duelul aerian de Kuku, în timp ce Akaki a făcut un marcaj aproximativ la Hadnagy. Cu o asemenea evoluţie, lui ACS Poli îi va fi foarte greu să facă faţă în campionat, mai ales că echipele din subsolul clasamentului au avut evoluţii remarcabile. La Mediaş, FCSB a primit cadou o lovitură de pedeapsă, altfel i-ar fi fost greu să învingă.

Echipele din liga a doua îşi continuă partidele de pregătire. Ripensia a fost învinsă de UTA la Şiria într-un meci amical cu scorul de 4-2. După cum s-a prezentat UTA în meciul de miercuri cu Szeged, suprinde puţin diferenţa de scor. Noroc că echipele se retrag din campionat, factorul economic primând în faţa celui pur sportiv.

The post Coordonate appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*