Copie la indigo la Dunăre, ascensiune pe locul 2: U Galați – Fortuna 0-1

Fotbalistele prim-divizionare de la Fortuna Becicherecu Mic au câștigat din nou în deplasare cu același 0-1, două victorii afară din două apariții în 2019 în returul Ligii 1, urcând astfel pe poziția secundă în clasament: Universitatea Galaţi – ACS Fortuna Becicherecu Mic 0-1 (0-0).

Fortuna aștepta în tur antepenultima etapă pentru a semna întâia victorie în deplasare, 2-6 la AFC Fair-Play București, câștigând apoi afară și în runda a IX-a, ultima a sezonului de toamnă, 0-3 la CSȘ Târgoviște, dar iată că duminică și-a dublat deja norma reușitelor din retur pe teren advers, trecând de a șasea clasată, o nou promovată de pe malul Dunării.

Iar după acest succes bănățencele au urcat pe locul secund, întrucât teleormănencele n-au trecut acasă de Vasas Femina, 3-3 la pauză 1-2. Totodată, rezultatul meciului Universitatea Alexandria – Universitatea Galaţi, încheiat 2-2 în etapa a III-a a turului, a fost omologat conform cel înregistrat pe teren, într-o revenire asupra deciziei, după ce în prima şedinţă a Comisiei de Disciplină se dicta forfait pentru gazde.

Unicul gol al meciului a fost marcat cu şase minute înainte de final prin Alexandra Lunca, finalizând cu un şut pe jos din 12 metri la colţul lung, în dreapta portarului, o centrare de pe flancul stâng a lui Mariana Voinea: 0-1 (0-0). Iar Mariana Voinea șuta în prealabil în transversală, de la 16 metri, în minutul 62, perpendicular cu poarta.

Fortuna a folosit următoarea echipă: Mihaela Durlă – Larisa Grigore, Cristina Codrescu, Claudia Bistrian, Lidia Şuveţ, Bianca Ienovan, Monica Tomesc (min. 88, Sabina Scurtu), Cristina Sucilă, Denisa Heisu (min. 65, Alexandra Haţegan), Mariana Voinea, Alexandra Lunca.  

Pe bancă: Teodora Ţîrtea, Oana Stoianov şi Rebeca Pavel.

Antrenorul principal Florin Pădurean ne-a declarat: ”A fost un meci mai slab faţă de cel din debutul returului, de la Cluj. Am suferit foarte mult la finalizare, având în vedere că am jucat pe un teren sintetic. Dar cu toate astea, sunt bucuros că am câştigat cele trei puncte puse în joc. Fetele merită felicitări! Vom reveni acasă şi pregătim meciul de Cupă din sferturi, la noi acasă, duminică de la ora 11”.

Vizitatoare, a patra clasată în Liga 1, Heniu Prundu Bârgăului, învinsă duminică după-amiază acasă în campionat cu 0-3 de campioana din Cluj. În primul sfert de finală disputat, Universitatea Galați – CSȘ Târgoviște 4-1.

În Liga 1, Fortuna va juca tot în deplasare și pe 31 martie de la ora 11, la Alexandria, iar abia apoi, în runda a XIV-a, de la mijlocul returului, în jur de 14 aprilie, va juca și acasă în campionat, cu Independența Baia Mare.

Ultimele rezultate în Liga 1 de fotbal feminin, clasamentul și programul etapei a XII-a, pe coloana dreaptă. 

The post Copie la indigo la Dunăre, ascensiune pe locul 2: U Galați – Fortuna 0-1 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*