Copil a început dezastruos noul an: Puștiul Sweeny (794 ATP !?) l-a eliminat din calificările pentru Australian Open

Marius Copil a început cum nu se poate mai rău noul an. Deşi pornea cu mari ambiţii 2021, declarând că se gândeşte să urce din nou în Top 100 mondial şi să se califice la Jocurile Olimpice, tenismenul arădean nu pare deloc în formă.

„Tunarul din Carpați” fost readus cu picioarele pe pământ de un australian în vârstă de doar 19 ani, Dane Sweeny, ajuns în calificările de la Melbourne datorită unui wild-card oferit de organizatori! Puștiul de la Antipozi, clasat abia pe locul 794 ATP, a reuşit să îl elimine pe Copil în primul tur, cu ocazia meciul disputat la Doha, unde se joacă calificările pentru tabloul masculin al Australian Open. Diferența de peste 500 de locuri în ierarhie, nu l-a împiedicat pe Sweeny să se impună cu 7-6 (3), 2-6, 6-3 la finalul unui meci ce a durat două ore și 40 de minute.

Totuși, pentru prezenţa în primul tur preliminar, Copil (30 de ani) va primi un premiu de aproape 16 mii de euro. Din 18 ianuarie, arădeanul legitimat de o lună de zile la CS Dinamo București va juca în calificările Istanbul Challenger. Apoi, singurul tenismen român prezent pe tablourile de simplu ale ediției din acest an a Australian Open mai evoluează la Quimper sau Antalya (25 Ianuarie), Orléans sau Antalya 2 (1 februarie) și Biella (15 februarie).

0
0

Articolul Copil a început dezastruos noul an: Puștiul Sweeny (794 ATP !?) l-a eliminat din calificările pentru Australian Open apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*