Copil de 9 ani, împuşcat cu arma de vânătoare. Medicii i-au amputat un picior

Un copil de 9 ani a rămas fără un picior, în urma unui accident la vânătoare, după ce o armă s-a descărcat în maşină. S-a întâmplat în Satu Mare, iar băiatul, care este fiul unui paznic de vânătoare, îşi serba astăzi ziua de naştere.

Poliţiştii din Satu Mare au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă pe numele unui bărbat după ce fiul acestuia, în vârstă de 9 ani, a fost rănit accidental cu o alice dintr-o armă de vânătoare, iar medicii i-au amputat un picior.

„Poliţiştii au deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă pe numele unui bărbat de 37 de ani din localitatea Stână. Acesta se afla, joi, cu băieţelul său, în vârstă de 9 ani, în preajma unui fond de vânătoare de lângă Beltiug, iar la întoarcere, în maşină, pe fondul manipulării defectuoase a unei arme de vânătoare, aceasta s-a declanşat accidental şi l-a rănit pe copil în piciorul drept”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Cochera, potrivit Mediafax.

Băieţelul a fost operat de către trei medici.

„Joi seara a fost adus la spital un băieţel de 9 ani din localitatea Stână cu o plagă împuşcată cu alice la nivelul gambei drepte şi a fost dus în blocul operator. Plaga împuşcată prezenta distrugere de masă musculară, fracturi multiple şi lipsă de substanţă osoasă şi secţiune de vase, de artere. Au intervenit trei chirurgi care au ajuns la concluzia că soluţia cea mai bună este amputarea gambei, la câţiva centimetri de genunchi”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian.

Copilul este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Satu Mare. Medicii urmează să îi extragă în perioada următoare şi câteva alice din piciorul stâng.

Tatăl copilului deţinea arma în mod legal, fiind paznic de vânătoare.

Sursa: rtv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*