Corb la corb își scoate ochii – Cristina Neagu își critică colegele din teren!

Încredibil, dar adevărat – lidera naționalei de handbal senioare, Cristina Neagu, a aruncat toată vina rezultatelor proaste, de la Campionatul European din Danemarca, pe umerii colegelor ei, despre care a afirmat că sunt indolente, unele, și că se cred mai bune decât sunt! Tirul criticilor este unul vehement, pentru că Neagu nu se sfiește să arunce și alte cuvinte grele, practic să scoată mizeria de sub preșul aflat în vestiarul tricolor. N-o să spun tot învinuirile aduse de Neagu, sunt greu de suportat de handbalistele care au intrat pe semicerc alături de ea, dar acuzele Cristinei mă duc cu gândul la faptul că multe lucruri necurate s-au petrecut în anturajul echipei noastre naționale, și nu de ieri, de azi.

Neagu profită, firește, că are în CV-ul său multe recunoașteri ale valorii ei, interne și internaționale, și știe că este o voce autorizată a handbalului românesc. Dar eu spun că, în ultima perioadă, și-a cam depășit atribuțiile și nu s-a mai preocupat de starea ei fizică și psihică, de antrenamentele care o țin în formă. Cristina Neagu crede că poate să vorbească în numele echipelor la care joacă, și la club, și la națională. Ea a fost cea care a inițiat protestul handbalistelor de la CSM București, ieșind la un joc international cu tricouri albe și înscrisuri care vorbeau de salariile neplătite.

Acum tot ea își permite să-și critice colegele de la echipa națională și recunoaște că se teme de necalificarea la Olimpiada de la Tokyo, dacă naționala noastră joacă la fel de prost ca la Campionatul European. Din păcate, Neagu nu a consultat statisticile celor 5 meciuri pe care le-a jucat în Danemarca, pentru că altfel ar fi constatat că a fost una din cele mai slabe tricolore – cu cele mai multe ratări de la 9 metri, cu cele mai multe pase greșite și tot așa.

Sigur, ceva adevăr există, în spusele Cristinei, dar dacă era cinstită până la capăt, ar fi trebuit să vorbească de greșelile antrenorilor, în primul rând, de selecția subiectivă a lui Tadici, de alegerile greșite ale lui Ryde și Ambros, culmea fiind atinsă de acest Burcea. Ar fi trebuit să atragă atenția public că antrenamentele unor antrenori sunt slabe, că lipsește partea de pregătire a meciurilor, că nu există atmosfera profesionistă, și câte și mai câte! Acum, după ce războiul Europeanului a fost pierdut, în zadar se mai vorbește, ba pot s-o acuz pe Neagu că încearcă să se disculpe și să arunce pisica în curtea celorlalte tricolore, ceea ce nu-i frumos!

În curând, Neagu va trebui să dea ochii cu tricolorele pe care le-a făcut indolente, pentru a pregăti Turneul preolimpic, oare cum vor reacționa acestea?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*