Coronavirus la un centru de dializă din Bușteni

V. S.

Două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate la un centru de dializă din Bușteni, fapt care a declanșat o anchetă epidemiologică a reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Prahova. În timpul conferinței de presă susținute ieri, alături de prefectul de Prahova și șeful Inspectoratului Școlar Județean, Ioana Loghin, directorul actual al DSP Prahova, a declarat inițial că nu cunoaște situația de la acest centru de dializă, însă, la insistențele presei, s-a informat și a revenit cu precizarea că este vorba despre două persoane pozitive și că s-a declanșat ancheta epidemiologică, în urma căreia se vor lua măsurile necesare pentru ca pacienții să nu aibă de suferit.
Problema care rămâne este ce se întâmplă cu pacienții din centrul respectiv care au nevoie de dializă. Potrivit surselor noastre, cele două paciente confirmate cu coronavirus deja sunt în întârziere cu tratamentul care le ajută în suplinirea funcției renale afectate de boală.
Mai mult decât atât, se pune problema contactului direct pe care pacientele confirmate cu coronavirus l-au avut și cu personalul centrului de dializă în care au fost semnalate cele două cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19.
Pe de altă parte, șefa DSP Prahova a anunțat că s-a găsit o soluție pentru un nou spital suport Covid 19 în județ, o unitate medicală cu paturi din orașul Băicoi, Patrik Medical Center, care se află în contract cu CAS Prahova. Astfel, conform declarațiilor Ioanei Loghin, aici vor fi puse la dispoziție șapte saloane cu câte un singur pat pentru suspecți și alte 12 saloane pentru pacienți pozitivi, cu câte două paturi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*