CORONAVIRUS: Până ieri – niciun caz confirmat în România, zeci de pesoane în carantină şi mii de izolaţi la domiciliu

Secretarul de stat în MAI, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au susţinut o conferinţă de presă referitoare la gestionarea situaţiei privind noul Coronavirus (COVID- 19), potrivit Agerpres.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că ieri, la ora 14,00, se aflau 69 de persoane în carantină, 4.818 erau izolate la domiciliu, dintre care 920 în Bucureşti.
„Ca şi locuri în spitalele din România, paturi de boli infecţioase, în acest moment, 7.620, din care 92 de paturi sunt de anestezie şi terapie intensivă. Acestea sunt în instituţiile de boli contagioase”, a precizat secretarul de stat la sediul MAI.
Potrivit acestuia, primele zece persoane care vor declarate pozitive vor fi duse la Institutul „Matei Balş”, după care celelalte vor fi internate în centre din ţară.
„Pentru cei în carantină se vor ocupa Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă în subordinea prefectului cu DSP-urile şi toate celelalte deconcentrate şi agenţii fiecare în parte. Paza este asigurată de Poliţia Locală şi MAI iar pentru cei izolaţi, supravegherea este de către medicul de familie şi DSP, prin inspectorii sanitari”, a arătat Tătaru.
La încheierea şedinţei CSAT organizată ieri pe tema noului coronavirus, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că până ieri la prânz nu există niciun caz confirmat cu coronavirus în România, arătând că, pe lângă măsurile care deja s-au luat, s-a decis să fie suplimentate măsurile de control.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*