Corupția din SUA este la cel mai ridicat nivel de după 2012

Nivelul de corupție din SUA este la cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani, conform unui nou studiu extins privind spălarea de bani și activitățile ilegale. Există „aparente conflicte de interese și abuzuri în serviciu la cel mai înalt nivel”, afirmă Transparency International într-un raport publicat pe 28 ianuarie și comentat de Forbes, potrivit Hotnews.
În timp ce lucrurile merg tot mai rău în SUA, Transparency International spune că boala Covid-19 a accentuat corupția. Slaba supraveghere a pachetului de compensare de un trilion de dolari pentru Covid-19 a „provocat serioase îngrijorări”.„Covid-19 nu este doar o criză economică și de sănătate. Este o criză de corupție”, spune Delia Ferreiro Rubio, președinta Transparency International. Și nu numai în SUA: Covid- 19 a stimulat corupția în mai multe țări, spune organizația civică.
Doar 1% din cele 17,5 miliarde de lire sterline cheltuite de guvernul britanic ca răspuns la coronavirus au parcurs reguli corecte competitiv de alocare, conform lui Institute for Government.
Regatul Unit s-a clasat pe locul al 11-lea în Indicele de Percepție a Corupției al lui Transparency International, cu un loc mai sus decât în anul precedent. SUA sunt pe locul 25, la egalitate cu Chile și cu două locuri mai jos decât în 2020.
Danemarca și Noua Zeelandă au fost țările cel mai puțin corupte, fiind în Top 3 împreună cu Finlanda, Singapore, Suedia și Elveția.
Nicio schimbare față de anul trecut: Somalia, Sudanul de Sud și Siria sunt cele mai corupte state.
Atenția asupra țărilor poate fi înșelătoare, admite Transparency International, întrucât multe activități de corupție au loc între țări, mai degrabă decât doar în interiorul lor.
De exemplu, Elveția se numără printre cele cinci țări cu cea mai puțină corupție din lume. Dar numai în acest an, țara alpină a condamnat un miliardar la închisoare pentru mită, a admonestat doi foști bancheri de la Julius Baer pentru violarea reglementărilor privind spălarea banilor și a lansat investigația privind banca centrală libaneză.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*