COSR vrea să se asocieze cu o firmă fantomă!

Încă de acum două luni, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a vrut să analizeze oportunitatea unui contract de parteneriat cu Sports Hub Internațional, o firmă ce produce și promovează evenimente sportive. Nu s-a luat o hotărâre atunci, pentru că datele de identificare ale posibilului asociat erau incerte și prea puține – un SRL fantomă, cu un singur angajat și cu un bilanț negativ, în chiar primul an de existență. Dar principal cauză a fost faptul că președintele COSR, Mihai Covaliu, a tot fost pe drumuri și n-a avut vreme să aprofundeze această propunere – nu este chiar așa ușor să mergi în Japonia, apoi în Canada, după care să dai o fugă și în Iordani, iar pe final să treci, pentru două zile, și prin Slovenia.

Dar poate că toate aceste drumuri i-au deschis mintea și lui Covaliu, pentru că acum sunt convins că dacă se face această asociere, fără rost, de altfel, Comitetul Olimpic și Sportiv Român va trebui să scoată bani mulți din visterie, pentru orice eveniment pe care noul asociat îl va organiza – adică tot felul de întâlniri cu ștaif, cu ținute alese și protocol de Gradul Zero, cu lumini din cele mai strălucitoare, menite doar să întrețină imaginea prăfuită a sportului autohton. Dar ce contează, sunt bani publici, care trebuie cheltuiți, chiar și fără eficiență.
În aceste zile, se anchetează colaborarea oficializată pe hârtie dintre CSM București – CS Steaua și Asociația Atletic, pentru că nimeni nu înțelege cum a fost posibilă nașterea acestei așa-zisei TRIADE. Practic, Clubul Primăriei Capitalei virerază anual 900.000 de euro(!) Clubului Armatei Steaua, dar nu direct, ci prin intermediarul Atletic, intermediar în spatele căruia se află Virgil Stănescu, același personaj care conduce și Sports Hub Internațional și care vrea să se înfrupte și din banii COSR.

Trebuie să spunem că și în cazul CSM – Atletic – Steaua, cât și în cazul COSR – Sports Hub Internațional, întâlnim un nume comun, George Boroi, fost comandant al Clubului Steaua, iar acum secretar general al COSR, care a dus și duce toate luptele diplomatice ca Virgil Stănescu să aibă acces la robinetele financiare ale sportului românesc (nu am aflat dacă pe commission sau nu!). Și dacă Atletic a devenit cu ușurință intermediar între CSM și Steaua, Boroi fiind, la vremea respectivă, șeful din Ghencea, aici, la COSR, el trebuie să ducă muncă de lămurire cu colegii din Comitetul Executiv și chiar să garanteze că Sports Hub Internațional se pricepe la summit-uri de excepție, la întâlniri unde se bate apa în piuă, dar care nu ajută cu nimic la redresării sportului românesc (vorba românului, chelului ce-I trebuie – tichie de mărgăritar!)…

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*