Costa încearcă să stingă total ecourile succesului cu CFR Cluj înainte de jocul cu UTA: „Putem avea prea multă încredere pe care nu mi-o doresc…”

Surprizele au curs etapă de etapă în startul Ligii 1, dar cea mai mare rămâne înfrângerea campioanei și singurei echipe românești în grupele unei cupe europene în fața Gaz Metanului. Medieșenii au bătut-o pe CFR Cluj chiar săptămâna trecută, cu 2-1, pe Someș, partidă la finalul căreia antrenorul Dan Petrescu a acuzat dur arbitrajul și și-a manifestat din nou intenția de a pleca din Liga 1.

Sibienii au rămas, însă, cu punctele și cu un moral foarte  bun înainte de vizita la Arad, pentru etapa cu numărul 10. Totuși, antrenorul „alb-negrilor”, Jorge  Costa nu vrea ca jucătorii săi să se mai raporteze prea mult la confruntarea cu CFR-ul. „Nu eram cea mai rea echipă din campionat înaintea partidei cu CFR, acum nu suntem cea mai bună echipă din România. A fost un rezultat important pe care l-am obținut în compania campioanei, iar oamenii pot să spun ce vor. A fost un joc în care am meritat cele trei puncte, am jucat bine, am muncit, am făcut ce a ținut noi și am câștigat cele trei puncte care sper să ne dea încrederea de care avem nevoie. Uneori după un rezultat bun, iar acesta cu CFR a fost unul foarte bun, putem avea această încredere de care vă spuneam, sau putem avea prea multă încredere, pe care nu mi-o doresc. Trebuie să înțelegem cum și de  ce  am câștigat cele 3 puncte cu CFR și să urmăm aceste reguli. Asta e parte din munca, să nu le permit jucătorilor să creadă că acum suntem cei mai buni din România. Nu suntem, dar muncim pentru a fi una dintre cele mai bune echipe. Obișnuiesc să spun că din cer primim ploaie, zăpadă, însă în viața reală trebuie să muncești mult pentru a avea succes. Cum spuneam, trebuie să înțelege de ce și cum am câștigat, iar dacă vom face lucrurile de aceeași manieră și dacă vom reuși să le și îmbunătățim, vom putea câștiga meciuri. Dacă vom crede că este suficient atât, vom fi fericiți că am bătut CFR, iar pentru noi asta e tot, atunci vom avea problema mari”, a spus lusitanul, câștigător al campionatului României chiar cu CFR Cluj în 2012.

Referindu-se la deplasarea cu UTA, Costa a adăugat: „Va fi încă un joc împotriva unei echipe foarte bune, care își face treaba foarte bine și a reușit să strângă multe puncte. Nu ne așteptăm la nimic ușor, va fi un meci greu pentru noi. Ca până acum, vom merge acolo pentru a lupta pentru cele trei puncte, știind că ne va fi greu, dar acesta este obiectivul nostru, să dăm ce avem mai bun în teren și să ne întoarcem acasă cu victoria. În momentul actual toate punctele puse în joc sunt foarte importante, cu atât mai mult cu cât la victorie sunt 3 puncte câștigate”.

Valente: „UTA joacă bine tactic”

Sosit în urmă cu o lună la Mediaș, Ricardo Valente, încă nu a marcat pentru Gaz Metan. Dunitru Cardoso (4 reușite) și Ronaldo Deaconu (3) sunt principalii marcatori ai „alb-negrilor”. „UTA Arad este o echipă bună, i-am văzut cum joacă, sunt bine organizați și joacă bine tactic. Va fi încă un meci greu pentru noi și vom avea șansa de a lupta pentru cele trei puncte puse în joc. Suntem mai încrezători acum, dar încrederea vine și din munca pe care o facem în fiecare săptămână. Cu siguranță, ne dorim cât mai multe puncte, iar victoria cu CFR a fost foarte importantă. Acum, însă, trebuie să câștigăm din nou, vom avea un meci greu în deplasare, dar simt că echipa este în creștere și vom avea o evoluție bună. Trebuie să continuăm pe acest drum și trebuie să ne obișnuim să luăm puncte în fiecare meci. Atunci când un jucător schimbă campionatul, normal are nevoie de puțin timp pentru adaptare, iar primele jocuri sunt întotdeauna ceva mai dificile. Eu cred că m-am adaptat destul de repede și mă simt bine la Mediaș. Orașul e mic și liniștit, dar cel mai important lucru este clubul care oferă condiții bune pentru jucători, iar președintele face eforturi ca să nu ne lipsească nimic”, spune atacantul sosit de la Tondela, din prima ligă portugheză.

Gaz Metan Mediaș a adunat 10 puncte după 9 runde și e pe locul 12 în Casa Liga 1. După startul modest cu Dusan Uhrin jr. la timonă, sibienii au optat pentru experiența lui Jorge Costa, care a pus la păstrare 4 puncte din 12 posibile, începând cu runda numărul 6.

0
0

Articolul Costa încearcă să stingă total ecourile succesului cu CFR Cluj înainte de jocul cu UTA: „Putem avea prea multă încredere pe care nu mi-o doresc…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*