Costin a întors armele împotriva fostei echipe: „Poate, i-am respectat prea mult…egal echitabil”. Ce spun Andone și Teja despre fostul utist?

Component al generației 1998 de la Atletico, din care au mai făcut parte Denis Man sau Adi Petre, Cristian Costin și-a făcut debutul la UTA în toamna lui 2015, în meciul de pe „Motorul” cu CS Mioveni. Atunci, Roland Nagy îl întroducea pe teren în locul lui Strătilă, meciul terminându-se la egalitate: 2-2. Ulterior, Costin a câștigat Cupa și Supercupa României la juniori mari în „alb-roșu” și a fost finalist al Cupei un an mai târziu, în 2017.

Acum două sezoane, pornea titular ca fundaș dreapta la UTA, sub comanda lui Ionuț Popa și Cristi Păcurar, pentru ca în urmă cu un an, când a ieșit din juniorat la Liga 2-a să facă pasul la Liga 1, la FC Voluntari. Ilfovenii au fost obligați de comisiile FRF să achite suma de transfer de 50 de mii de euro pentru fostul utist, care, aseară, în meciul contra fostei echipe, a jucat foarte bine. „Poate, i-am respectat puțin cam mult pe cei de la UTA. Știam că vor pune presiune de la început, căci își doreau un rezultat bun odată cu inaugurarea stadionului. Ne-am retras puțin în primele minute, dar după cum s-a jucat în ultimele 30 de minute puteam să câștigăm acest meci. Și noi am o ocazie mare, la fel și ei, cu Morar, dar per total e un rezultat de egalitate echitabil. Nu cred că UTA a fost mai omogenă, chiar dacă noi am pierdut foarte mulți jucători. Per total, cred că ne-am mișcat destul de bine, cred că vor mai veni jucători și vom face o figură frumoasă”, a spus fotbalistul bistrițean, sosit la Arad la vârsta de 15 ani.

Și președintele ilfovenilor, Ioan Andone, a analizat, pe scurt, prestația fostului utist, care a avut și două șuturi peste poartă lui Moldovan, aseară: „Joacă fundaș dreapta, dar, după părerea mea, ar trebui să evolueze mai sus. Are calitate de mijlocaș, dar dă randament și în spate, chiar a făcut două meciuri bune”.

Deși e din iarnă la Voluntari, Mihai Teja l-a titularizat pe fotbalistul de 22 de ani doar în debutul acestui campionat. „Costin mi-a plăcut încă din iarnă, de când am venit la echipă, doar că, având un lot numeros și având un obiectiv de îndeplinit, era important să alcătuim un lot cu multă calitate. Aici l-am inclus și pe Costin, a intrat atunci când s-a putut și când a fost nevoie de el. Într-adevăr, a jucat mai puțin, acum are șansa să demonstreze că e un jucător și mai bun și că merită să fie titular în Liga 1. A jucat bine în primele meciuri, sunt mulțumit și mă bucur pentru el și sper și pe viitor să joace la fel”, a spus tehnicianul ilfovenilor, care în finalul conferinței de presă de aseară a vorbit și de noua arenă „Francisc Neuman”: „E foarte frumoasă, îți face plăcere să joci aici. Te simți antrenor, te simți fotbalist, sunt convins că atunci când va fi plin va fi o atmosferă de nedescris la Arad, mai ales că suporterii au fost și sunt necondiționat alături de echipă. Sper ca UTA să se salveze de la retrogradare, dacă se poate mai mult, cu atât mai bine, le doresc baftă”.

0
0

Articolul Costin a întors armele împotriva fostei echipe: „Poate, i-am respectat prea mult…egal echitabil”. Ce spun Andone și Teja despre fostul utist? apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*