Costume populare din bani europeni, pentru Ansamblul Folcloric ”Bănățeanul”

Casa Tradiției și Meșteșugului Po­pu­lar din Reșița a livrat Primăriei Găvojdia, în data de 16 aprilie, primele 10 costume populare, din cele 40 comandate, necesare mem­brilor Ansamblului Folcloric ”Bă­nățeanul”, care activează pe raza comunei.
Acestea sunt pentru portul de iarnă și arată splendid, fiind lucrate cu multă migală. Din cele 40 de costume, jumătate sunt pentru sezonul rece, 10 pentru fete și 10 pentru băieți, iar celelalte sunt de vară, tot 10 pentru fete și 10 pentru băieți.

”Costumele po­pulare fac parte din proiectul pe fon­duri europene care vizează mo­der­nizarea că­mi­nului cultural din Găvojdia și dotarea lui cu mobilier și toate cele necesare, dar și cu costume p­o­pu­lare pentru ansam­blul Bănățeanul a comunei Gă­vojdia. Noi le oferim toate con­dițiile necesare pentru a continua tradițiile culturale din comuna noastră. Am fost foarte fericiți când ni s-a aprobat pro­iec­tul, pe fonduri europene. Până la vară, toate costumele vor fi gata”, ne-a declarat Dănuț Stoica, pri­marul co­munei Găvojdia.

Valoarea întregii investiții este de circa 400.000 de euro. Pentru acțiunile locale, edilii se bazează și pe veniturile pro­ve­nite la buget din încasarea taxelor și impozitelor.

Astfel, mulți lo­cui­torii ai comunei Găvojdia s-au dovedit con­știin­cioși în ceea ce privește plata a­cestor dări.

Până la data de 31 martie, perioadă în care au be­ne­ficiat de bonificația de 10% la a­chitarea integrală a im­po­zi­telor pe clădiri, terenuri și mijloa­ce de transport, pentru anul în curs, 850 de persoane fizice și juridice și-au plătit datoriile, din cei 3.400 înregistrați la Primărie.

Pentru anul în curs, primul termen de plată a fost 31 martie, iar cel de-al doilea termen este data de 30 septembrie, inclusiv, după care se aplică penalități.

Articolul Costume populare din bani europeni, pentru Ansamblul Folcloric ”Bănățeanul” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*