Costurile pentru VAR în Liga 1 vor dubla cheltuielile cluburilor! Marius Avram: „A fost unanimitate”

Fostul arbitru Marius Avram a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE despre costurile legate de tehnologia VAR. Dacă infrastructura are un preț, fostul arbitru a dezvăluit și cheltuielile anuale pentru cluburi. Acestea ar putea ajunge la peste 2 milioane de euro pentru toate cluburile într-un singur sezon. Dacă până acum a fost de 1,2 milioane de euro, acestea s-ar putea dubla conform unei estimări a fostului ecuson FIFA.

Gino Iorgulescu își dorește ca echipele din Liga 1 să aibă parte de sistemul VAR la meciurile din primul eșalon, iar șeful Ligii Profesioniste de Fotbal cere ca FRF să acopere costurile pentru implementarea video-arbitrajului după discuțiile purtate la Adunarea Generală.

„Le-am prezentat conducătorilor ce vor cheltui în noul sezon cu VAR. La cei 1,2 milioane de euro, se adaugă alți 2 arbitri VAR din cabina respectivă care trebuie plătiți. Deci ar fi încă 300.000 de euro. Se mai adaugă retribuția tehnicianului care este în camera VAR. Alte 300.000 de euro. Treptat ajungem la 1,8 milioane-2 milioane de euro.

Oficialii trebuie să înțeleagă că și pregătirea arbitrilor pentru VAR costă bani și să și-o asume. Deci mai sunt niște bani în plus de alocat. Arbitrii trebuie să fie pregătiți tot timpul, iar costurile vor fi an de an. A fost unanimitate în rândul cluburilor când le-am prezentat situația în Adunarea Generală a LPF.

Trebuie să înțelegem că acest VAR nu va elimina controversele. Unul prevenitv- sunt multe camere și mulți fotbaliști se feresc de anumite gesturi, al doilea se eliminiă greșelile flagrante. Asta e ideea, vor rămâne fazele gri. Scăpăm de suspiciuni, asta e tot ce contează”, a declarat Marius Avram.

240 de meciuri în Liga 1 pentru Marius Avram

Marius Avram, fiul lui Vasile Avram, fostul șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, mai avea patru ani de arbitraj, dar a decis să se retragă după ce a adunat 240 de meciuri în Liga 1. Acesta a luat decizia după ce a fost exclus de pe lista FIFA de către Kyros Vassaras.

Marius Avram a debutat la centru în primul eșalon fotbalistic în sezonul 2006-2007, iar ultimul duel arbitrat a fost Dinamo – CFR Cluj, scor 0-2, pe 17 decembrie 2020. Înainte de acest joc, Avram a arbitrat-o și pe UTA la Arad, pe 14 decembrie, în eșecul (1-2) cu CS U Craiova.

0
0

Articolul Costurile pentru VAR în Liga 1 vor dubla cheltuielile cluburilor! Marius Avram: „A fost unanimitate” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*