“Crăciun în Maramureș” 1.000 de colindători au sosit la Palatul Administrativ din Baia Mare pentru a vesti Nașterea Mântuitorului

Cea de-a IX-a ediție “Crăciun în Maramureș” a debutat luni, 18 decembrie, aceasta fiind și prima zi în care colindele au început să răsune în holul Palatului Administrativ. Elevii Școlii Populare de Artă “Liviu Borlan” Baia Mare au susținut un veritabil concert de colinde sub egida “Haida ler și-a leru-i Doamne”, redând, astfel, atmosfera sacră din preajma sărbătorii Nașterii Domnului, care se regăsește în fiecare colț al Maramureșului.

În următoarele trei zile, aproximativ 1.000 de maramureșeni, copilași, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice județene au venit la Palatul Administrativ pentru a colinda autoritățile județene. Cetele de vestitori au sosit din întreg județul, îmbrăcați în cele mai frumoase straie populare. Diversitatea culorilor costumelor și uniformele reprezentanților structurilor de apărare a țării au înfrumusețat atmosfera de sărbătoare instaurată în această perioadă, iar Moș Crăciun a răsplătit colindele celor mici. Gazdele, încântate de prestația deosebită a colindătorilor, i-au invitat pe toți  sâmbătă, 23 decembrie 2017, în Muzeul Satului din Baia Mare, unde va avea loc deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediții a “Crăciunului în Maramureș”.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat că întreaga săptămână a primit la Palatul Administrativ din Baia Mare grupuri de colindători veniți din toate zonele Maramureșului, iar prestația tuturor a fost una extraordinară. ”Mici sau mari, elevi sau preșcolari, grupuri artistice sau reprezentanți ai institutiilor care colaborează pe întreg parcursul anului cu Consiliul Județean și Prefectura Maramureș au sosit să ne vestească Nașterea Mântuitorului. Celor care au ales să ne colinde în aceste zile, dar și reprezentanților Inspectoratului de Poliție, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră și ISU Maramureș le mulțumesc pentru tradiționala colindă atât de apreciată de către personalul Consiliului Județean Maramures și a Prefecturii Maramureș”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*