Craiova merge mai departe!

SCM Craiova este cea de-a doua echipă românească de handbal, ajunsă în fazele finale ale cupelor europene – pe lângă CSM București, care s-a calificat în Final-Four-ul Ligii Campionilor, iată că și SCM Craiova urmează să joace una din semifinalele EHF Cup, împotriva unui adversar din Turcia, Kastamonu Belediyesi. Este o premieră oltenească, dacă mă pot exprima așa, această penultimă fază, în care niciuna din handbalistele de la Craiova nu a atins-o, fie din străinătate, fie din România, excepție făcând doar Valentina Elisei, care este cîștigătoare de Cupa Cupelor, de Challenge Cup, cât și finalistă a Ligii Campionilor. Credem că în aceste zile, când creștinii ortodoxi se pregătesc pentru Învierea Domnului Iisus Christos, formația olteană asudă din greu pe semicerc, pentru că o așteaptă o dublă de foc, în semifinalele Cupei EHF. Mai mult, personae din anturajul clubului încearcă să creeze o anumită presiune, vorbind pe la colțuri de multe plecări și alte subiecte colaterale.

”În ciuda zvonurilor care se vehiculează, lansate de oameni care sunt invidioși pe performanțele echipei noastre, Craiova merge mai departe, nu se dezintegrează – avem un nou buget aprobat, care este de 900.000 de euro, ceea ce înseamnă că Primăria sprijină în continuare activitatea handbalistică. Este o atmosferă excelentă în vestiar, toate fetele își doresc să intre în marea finală a Cupei EHF, acolo unde se poate întâmpla orice. Nici nu mai încape îndoială că antrenorul Bogdan Burcea și elevele lui se gândesc chiar la marele trofeu – ar fi un succes meritat, pentru că handbalistele s-au sacrificat și au muncit din greu, pentru a ajunge aici. În plus, în drumul spre semifinale, SCM Craiova a trecut de grupări importante din Europa: vezi Brest Bretagne, din Franța, Randers, din Danemarca, Kuban și Lada, ambele din Rusia. Mai mult, victoriile de până acum ale Craiovei au adus și puncte importante României, în clasamentul EHF, ceeace nu-i puțin lucru. Vreau să cred că toată familia handbalului românesc va fi cu sufletul alături de echipa din Băniei – să le ținem pumnii fetelor și să le vedem în finală. Hai, Craiova, hai, România!”, ne spunea una din suporterele înfocate ale handbalului oltean, Adriana Ungureanu (cea care mult mai cunoscută sub numele de Vivien…).
Trebuie să spunem că EHF a programat turul pe 7 aprilie, în Turcia, returul urmând să se desfășoare la Craiova, peste exact o săptămână.

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*