Crina Pintea, bucurie exagerată, pentru umilința CSM-ul!

”Nu-mi pare rău, îmi trăiesc visul”, au fost cuvintele Crinei Pintea, după ce echipa sa de club, Gyor Audi, a făcut instrucție cu fetele de la CSM București. Pe tot parcursul meciului, fosta jucătoare a Zalăului a trăit intens fiecare reușită a colegelor sale, bucurându-se chiar exagerat, aș putea spune, de parcă aștepta o cruntă răzbunare, de ceva ani! Încă nu intrase în joc, dar Pintea se agita pe bancă, sărea, dădea din mâini, incita publicul să strige și să susțină echipa.

Și a venit timpul să intre și în teren, a zburat din semicerc în semicerc, a împins, a dat din coate și a marcat nouă goluri, dominând cu autoritate apărarea bucureșteană. După fiecare gol marcat (9 în total), Pintea desfăcea larg mâinile, ca un condor, și se-ntorcea acasă, având gura până la urechi, într-un zâmbet batjocoritor. Nimeni altcineva, din tabăra maghiara, nu a exultat așa de tare – nici celelalte jucătoare străine și nici măcar cele maghiare. La final, singura care râdea și se pupa cu toată lumea, având același rictus zeflemitor, era Crina Pintea! Și nu-mi aduc aminte ca handbalista să fi avut aceeași determinare în exces la lotul național, iar dacă în meciul contra Olandei, de la Europeanul francez, din 2018, ar fi înscris 9 goluri, cum a marcat contra CSM-ului, naționala noastră ar fi cucerit medalia de bronz. Dar ea a marcat doar un gol, n-a deschis mîinile, n-a zburdat din semicerc, în semicerc, nu s-a bătut, a fost ca o umbră…

Poate sunt subiectiv, chiar rău, aș putea spune, poate că regret prea tare că echipa mea, din România, a suferit o așa înfrângere, dar este clar că și bucuria Crinei Pintea a fost una exagerată!

CSM București a jucat cu mâinile legate…

Cât privește meciul dintre Gyor și CSM (scor 36-27), trebuie să spunem că gazdele au meritat victoria, pentru că s-au pregătit pentru ea, pentru că au luptat cu toată forța, pentru că au fost mai concentrate și n-au ratat ocaziile de gol, așa cum au făcut handbalistele din România. Și totuși, echipa noastră și-a făcut și ea datoria, marcând 27 de goluri, destul de multe, dacă ne gândim că în fața n-a avut Zalăul lui Tadici, căruia i-a înscris 44 de goluri în campionat, însă prea puține, pentru că apărarea n-a avut forță să oprească atacurile extremelor, ale interilor, ale pivotului Pintea, guri de foc care au lovit decisiv poarta noastră, și pânând pe tabelă cu 9 goluri mai mult decât oaspetele.

Nu remarcăm nicio jucătoare de la CSM, chiar dacă Lekic a marcat 8 goluri și Radicevic 6 – au ratat mult, atât ele, cât și celelalte handbaliste, greșind și foarte mult în apărare. După accidentarea lui Neagu, parcă echipa nu mai are nici cap și nici coadă, se joacă haotic. Lekic nu se pricepe să fie un lider, și nici Lazovic sau Hagman, iar jucătoarele autohtone evoluează mai mult împiedicate, de parcă ar avea mâinile legate.

Calculele hârtiei spun clar – în grupa noastră, Gyor s-a detașat și este ca și calificată în Final Four-ul Ligii Campionilor. Pentru al doilea pașaport, care duce în Paradis, se bat Vipers, Norvegia, și CSM București. Din păcate, în caz de egalitate la puncte, Vipers este avantajată, pentru că a învins CSM-ul la o diferență mai mare, decât a făcut-o echipa bucureșteană. Dar aici mai intervine și jocul rezultatelor, iar noi sperăm ca Gyor-ul lui Pintea să bată cel puțin odată formația norvegiană, iar aceasta să coboare sub noi în clasament. Luna februarie poate fi una a răspunsurilor, dacă ne gândim că pe 9, Gyor joacă acasă cu Vipers, iar pe 23, CSM-ul primește vizita Crinei Pintea, dar nu într-o ospeție de curtoazie, ci pur și simplu pentru o revanșă, care a-ncolțit, aș vrea să cred, în sufletele lui Lekic și compania.

Gyori Audi – CSM București 36 – 27 (22-15)
Gyor: Pintea 9, Fodor 5, Groot 5, Knedlikova 5, Kristiansen 3, Oftedal 3, Hansen 2, Tomoei 2, Afentaler 1, Brattset 1
CSM: Lekic 8, Radicevic 6, Omoregie 4, Lazovic 3, Cvijic 2, Curea 1, Hagman 1, Manea 1, Mehmedovic 1
NemzetiSport20190127320

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*