Cristi Mihai e mezinul UTA-ei la Rogla: „Mă așteptam să fiu chemat la prima echipă, dar – poate – nu atât de repede, vreau să muncesc cât mai mult!”

O lună iunie extrem de intensă pentru unul dintre vârfurile generației 2004 a Academiei UTA. După ce a disputat finala Ligii Elitelor, pierdută cu 5-1 în fața celor de la Viitorul, Cristian Mihai (16 ani) a fost cooptat în lotul primei echipe de Laszlo Balint. Fotbalistul din Zădăreni este mezinul lotului „roș-alb” în cantonamentul de la Rogla (Slovenia) și își spune speranțe în debutul în Liga 1 în sezonul ce vine.

Crescut de profesorul Dinu Donca de la vârsta de 8 ani, la CSȘ Gloria, Atletico și acum UTA, polivalentul mijlocaș a debutat pentru prima „garnitură” în amicalul de vinerea trecută cu Viitorul Șelimbăr (scor 2-0). A jucat la „închidere”, alăturo de albanezul Batha, cu toate că la juniori are un rol mai ofensiv. „Îi mulțumesc domnului antrenor Balint pentru că mi-a dat această șansă. Mi-a spus să nu fiu timid, să îmi fac jocul și să am încredere în mine. Pot juca pe diferite poziții și încerc să îmi fac treaba cât mai bine. La juniori este un anumit nivel, aici e cu totul altceva, este o diferență foarte mare. Pe de-o parte, mă așteptam să fiu convocat la prima echipă, dar, poate, în viitor, nu atât de devreme. Acum sunt foarte fericit mai ales că am debutat și am prins și un loc în cantonamentul din Slovenia, sper să joc cât mai des. Vreau să muncesc cât mai mult pentru a prinde un loc în echipă”, ne-a mărturisit blondul mijlocaș al arădenilor.

De ieri, FRF-ul a oficializat schimbarea regulei Under și astfel UTA nu va mai fi obligată să aibă doi juniori în primul „11”. Prin urmare, optica lui Laszlo Balint s-ar putea schimba puțin, iar asta – probabil – se va sesiza și cu ocazia amicalelor din Slovenia. „ Vom întâlni adversari puternici în cantonament, echipe cu nume, e important să ne pregătim foarte bine și când va începe campionatul să dăm totul. Pentru mine e important e să mă antrenez, să am același ritm cu jucătorii de la echipa mare și pe viitor, de ce nu, să prind și minute în Liga 1. O să încerc să leg o relație cu Negoescu și cu ceilalți de vârsta mea, pe lângă Mercioiu, cu care am fost coleg la juniori și cu care mă înțeleg destul de bine”, mai susține Mihai.

Ca și o compararație, și Gică Hagi a luat cu el în cantonamentul Farului doi fotbaliști de la Under 17, proaspăt câștigători ai Ligii Elitelor. Este vorba despre Enes Sali (15 ani și 4 luni) și  Eduard Radaslavescu (16 ani).

0
0

Articolul Cristi Mihai e mezinul UTA-ei la Rogla: „Mă așteptam să fiu chemat la prima echipă, dar – poate – nu atât de repede, vreau să muncesc cât mai mult!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*