Cristina Bălan, nou record personal pe 400 de metri. Locul 1 la Campionatul Național Universitar și Cupa României pe 800m

Cristina Daniela Bălan a stabilit un nou record personal cu ocazia participării la sfârșitul săptămânii trecute la Cupa României și Campionatul Național Universitar de atletism, întreceri găzduite pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești. Fiind cronometrată cu timpul de 54 de secunde și 86 de sutimi, timișoreanca s-a clasat pe locul 2 în proba feminină de 400 de metri a celor două concursuri, câștigând în schimb pe 800 de metri în 2:06,21, prima la ”Universitare” dar și în Cupa României. Iar în ambele cazuri și-a asigurat baremul pentru Campionatul European de Tineret.

Bălan, atletă născută în anul 1998 și legitimată la CS Athletics Timișoara, cu dublă legitimare la CSM Craiova, grupare avându-l director pe Mircea Călin și susținând-o în al doilea an consecutiv, a reușit în Trivale un nou record personal în proba de 400 de metri, 54.86, încheind a doua, în urma Sandei Belgyan (n. 1992; CSU Cluj), învingătoare în 54 de secunde și 23 de sutimi.

Pe 800 de metri Bălan s-a impus cu aproape 4 secunde avans în fața Mariei Florea (n. 1995; SCM Deva), timișoreanca triumfând astfel atât în Cupa României cât și în Campionatul Național Universitar, completat în cadrul reuniunii atletice din Argeș și cu Campionatul Național Școlar.

Următoarea participare în calendarul competițional al vârfului de lance în atletismul timișean, o cursă de 800 de metri în care țintește un timp foarte bun, fie la Campionatele Internaționale ale României din 7-8 iunie, fie în străinătate. 

Ca semn încurajator în ceea ce privește susținerea sportivilor, Cristina Daniela Bălan a semnat de curând un contract de sponsorizare cu firma Dialog Data, care o susține financiar pentru marea performanță.

Spicuim dintre alți câțiva timpi înregistrați de atleți timișoreni la competițiile din weekend, ca de exemplu 11.99 respectiv 24 de secunde și 78 de sutimi pentru Ioana Gheorghe pe 100 și 200 de metri, obținând în fiecare caz medalia de bronz, sau 11 secunde și 15 sutimi pentru Marcus Rafael Drăghici (n. 1995; CSM Timișoara și UVT) pe 100 de metri, al șaptelea.

 

The post Cristina Bălan, nou record personal pe 400 de metri. Locul 1 la Campionatul Național Universitar și Cupa României pe 800m appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*