Cristina Carp: „Mi-am propus să marchez 25 de goluri în acest sezon

Echipa feminină de fotbal „U” Olimpia Cluj se pregătește în aceste zile în vederea reluării competiției interne, programată pentru luna viitoare.

Gruparea ardeleană are un parcurs fără greșeală până acum în Liga I. Opt victorii din tot atâtea partide, un golaveraj de invidiat, 41-1, și 10 puncte avans față de locul doi, pregătindu-se practic să bifeze încă un titlu de campioană a României, al nouălea consecutiv!

Studentă în ultimul an la „Studii de Securitate” din cadrul Facultății de Istorie şi Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cristina Carp a marcat 12 goluri în acest sezon pentru „U” Olimpia Cluj, fiind goalgheterul echipei și al Ligii I. Jucătoare de echipă națională, Cristina Carp, 21 de ani, a vorbit pentru www.frf.ro despre realizările din 2018 și despre planurile sale de viitor.

„Vreau să continui cu un master”

– Cristina, cum a fost anul 2018?
– A fost un an plin de evenimente în toate planurile. În plan fotbalistic, 2018 mi-a adus un nou titlu de campioană cu echipa de club, „U” Olimpia Cluj. Am ratat însă un obiectiv, Cupa României. Apoi am avut parte de o nouă participare în UEFA Women’s Champions League, unde, din păcate, nu am trecut de grupe. Cu echipa națională am încheiat o nouă campanie de calificare, cea pentru Campionatul Mondial din Franța, pierdută. Dacă egalul cu Portugalia poate reprezenta un plus, remiza cu Moldova este un minus, un rezultat negativ. Așa cum spuneam și la început, 2018 a fost un an plin, greu.

– Cum stai cu școala?
– Sunt ultimul an la „Studii de Securitate”. Nu mă opresc însă aici, vreau să continui cu un master.

– Cum vezi anul 2019?
– Va fi și acesta un an aglomerat. Dar, cred, puțin diferit! Și în plan personal și cu echipa. Am început bine sezonul și vreau să îl continui cel puțin în același ritm. Vreau să îmi îmbunătățesc jocul, să marchez cât mai multe goluri.

– Ai marcat până acum 12. Câte ți-ai propus până la finalul sezonului?
– Aș vrea să închei sezonul în Liga I cu 25 de goluri. Acesta e baremul pe care mi l-am impus! Mai sunt etape de disputat și cred că pot atinge această bornă. Nu e primordial, însă, important e ca echipa să își continue parcursul fără greșeală de până acum. Anul trecut am marcat undeva la 18-19 goluri, nu mai țin minte exact.

Ținta: Titlul și Cupa României

– Ați avut parte și de o schimbare. Ioana Bortan e antrenor principal la „U” Olimpia!
– E o schimbare care îmi place. Ioana e și antrenoare și jucătoare. Îmi place să lucrez cu ea, cred în ea. Și-a luat rolul în serios și se descurcă. Atmosfera e bună, vin cu mare plăcere la antrenamente. Suntem serioase, concentrate și încercăm să dăm tot ce avem mai bun.

– Ce obiective ai pentru acest an?
– Titlul și Cupa României cu „U” Olimpia Cluj. Neapărat! Și mai vreau, de asemenea, rezultate bune cu echipa națională. Anul acesta vom debuta în preliminariile pentru EURO 2021, competiție care va fi găzduită de Anglia.

– Va avea „U” Olimpia probleme în lupta pentru titlu?
– Nu cred. Avansul luat de noi e destul de mare. Nu văd vreo echipă care să ne țină piept. Cu toate acestea, recunosc, sunt formații care și-au îmbunătățit jocul, formații în stare să creeze probleme. Vasas Femina Odorheiu Secuiesc e una dintre ele.

 

Articol de Adi Dobre

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*