Crișul și-a valorificat statutul de favorită în derby-ul cu Cermeiul! Abrudean: „Nu am prins cel mai bun meci, partea pozitivă e că am reacționat la 0-1”

După acel 6-0 din Cupa României, Crișul Chișineu Criș pornea cu prima șansă și în duelul de campionat cu Gloria Lunca Teuz Cermei. Cu atât mai mult cu cât meciul s-a jucat tot pe arena „Aurel Ardelean”, iar diferența de puncte era tot în favoarea „alb-albaștrilor”: +9. Însă, calculele au fost date puțin peste cap și a ieșit o remiză nu e un capăt de țară pentru niciuna dintre combatante. A fost 1-1 și nu 0-0, așa cum am avut impresia, timp de 81 de minute, că se va încheia disputa, căci Matiș și imediat Ciornei, ajutat de ușoara deviere a lui Nistor, au ținut să le ofere și goluri celor aproximativ 80 de spectatori care și-au permis luxul să vină la meci într-o zi de vineri, la ora 14.

Antrenorul Crișului a remarcat dârzenia cu care a luptat adversarul, dar a și recunoscut că echipa sa a avut zile și mai bune. „A fost un cu totul alt meci față de cel din vară, din Cupă. Știam că vom avea în față o altă echipă, fiindcă Cermeiul nu-și mai permitea să facă pași greșiți la situația sa din clasament. Așadar, erau răniți și motivați și veneau să-și vândă scump pielea. A rezultat un joc disputat, de uzură, de forță, pe un teren foarte greu pe care a plouat mult în ultimele ore. Echipele și-au dorit, au avut combativitate, jocul se îndrepta spre un rezultat de egalitate fără goluri, dar – până la urmă – s-a și marcat de ambele părți. Una peste alta, cred că e un rezultat echitabil, după aspectul ocaziilor și ceea ce au jucat cele două echipe. Normal că ne-am fi dorit să câștigăm, dar, până la urmă, trebuie să ne mulțumim și cu acest punct, obținut în corzi pe final, după ce oaspeții au deschis scorul”, a spus Adi Abrudean.

Din pricina problemelor de lot, Crișul a început „ciocnirea” cu „sămădăii” cu nu mai puțin de cinci juniori, lucrurile echilibrându-se în minutul 69, când Ciornei (autorul golului pentru gazde) și Blănaru i-au înlocuit pe Clej și Cocian.   „Din păcate, nu am putut să-i folosesc deloc pe Pavel, Roșu și Mărmăneanu, iar Ciornei nu are cum să aibă o condiție fizică deosebită după ce a stat o lună de zile. Dar, mă bucur că a intrat și a și înscris. Asta e, jucătorii atât au putut astăzi, este clar că nu am prins cel mai bun meci al nostru. Dar, mai sunt și zile din acestea, mai ales că am avut parte de un adversar bun  și motivat. În plus, oricât dorim să lucrăm la moralul și atitudinea jucătorilor, există și un subconștient ce-și spune și el cuvântul. Iau partea pozitivă și anume că am avut reacție la golul de 0-1 și nu am pierdut. Finalul a  fost destul de încins, pe contre, în care se putea întâmpla orice. Rezultatul e just”, a adăugat „Știli”.

Sătmăreanca Adina Popa a atras destule proteste de pe margine, din ambele tabere. „Singurul lucru ce nu mi-a plăcut a fost maniera de arbitraj. Nu e frumos să comentez, dar nu mă pot abține, fiindcă arbitrajul nu a avut nimic în comun cu  realitatea din teren. Orice contact a fost fluierat, ceea ce nu e admis”, a mai spus Abrudean despre „centralul” partidei.

Crișul a pierdut poziția a doua după runda cu numărul 12, dar rămâne pe podium, în spatele liderului autoritar, FC U Craiova și Progresul Pecica. „Din punctul meu de vedere, locul 2 nu se premiază, dar asta nu însemană că nu vom încerca să fim cât mai sus. Mai avem trei jocuri în tur din care vrem să scoatem maxim, la Deva și la Timișoara, cu ACS și acasă cu Becicherec. Ne vom pregăti cu mare atenție și sunt convins că vom mai lua puncte până la pauza de iarnă”, a încheiat tehnicianul „alb-albaștrilor”.

0
0

Articolul Crișul și-a valorificat statutul de favorită în derby-ul cu Cermeiul! Abrudean: „Nu am prins cel mai bun meci, partea pozitivă e că am reacționat la 0-1” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*