Criza continuă în Podgorie, băieții lui Ruska sunt în „careul de ași”: Păulișana Păuliș – Șoimii Șimand 0-2

Nimeni nu ar fi pariat pe un parcurs atât de modest al celor de la Pălișana Păuliș, dar clasamentul la zi în Liga 4-a vorbește despre un singur punct din 15 posibile în dreptul trupei din Podgorie. Ultima echipă ce a profitat de slăbiciunile trupei lui Dinu Maghici a fost Șoimii Șimand, care s-a impus cu 2-0 și urcă pe locul 4.

Un start echilibrat de meci a fost întrerupt de intervenția imprudentă a lui Hrîncescu asupra lui Varga, în careu și Leah a dat penalty. Achim a șutat, Brutyo a respins dar numai până la același fotbalist, care a deschis scorul după 16 minute de joc. Păulișul  a avut o ocazie imensă de egalare prin Blănaru, dar fostul utist a trimis cu capul peste poartă din numai 3 metri.

Șimandul a evoluat și mai curajos după pauză, chiar a avut câteva contre bune prin Varga, Sechel și Roza, dar și gazdele puteau obține un penalty la intervenția lui Ruska asupra lui Marc. Destinația punctelor a devenit clară de abia în minutul 87. Atunci, Gheorghieș a deviat pentru Roza, acesta a făcut o cursă de 40 de metri pornind din stânga și a trimis pe lângă Brutyo, în plasă. 0-2, rezultat final.

Blănaru: „Nu ne regăsim”

La revenirea din Germania, Denis Calancea a fost titular la Păuliș, care – însă – nu l-a recuperat pe Pleșca, în condițiile în care frații Gâlcă, Pop și Suciu sunt deja istorie. „Pur și simplu nu ne regăsim, știam că va fi un campionat atipic, cu probleme, dar toate parcă ni se întâmplă numai nouă. Nu avem nici noroc, și azi Brutyo apără penalty-ul, mingea ajunge tot la ei, pe când noi ratăm ocazii clare. În primele două etape chiar am jucat binișor, după care…Probabil, faptul că am pierdut două puncte după ce am condus cu 3-0 Socodorul ne-a afectat și moralul și atitudinea și iată că pierdem două meciuri într-o săptămână cu 6 goluri luate. Am pierdut jucători importanți, suferim la omogenitate și când ne uităm în clasament ne iau durerile de cap. De acum, sperăm să încheiem cât mai onorabil sezonul”, spune Răzvan Blănaru, unul dintre fotbaliștii cu experiență ai Păulișului.

Roza: „Setați pe victorie, am alergat tot meciul”

Șimandul e patra forță a campionatului cu 7 puncte, în condițiile în care a și stat o etapă și are și ea absențe importante: Rus, Rus (accidentat), Dodu și C. Morariu (suspendați). „I-am luat tare pe cei de la Păuliș, ne-am dus setați pe victorie. Știam că au ceva probleme fizice, iar noi ne-am propus să alergăm tot meciul și aici s-a făcut, în mare, diferența. Dacă în prima repriză meciul a fost destul de echilibrat în repriza a doua când am pus și mai mult mingea jos cred că am mai avut și alte ocazii pe lângă golul de 2-0. Avem o echipă tânără, nu avem nimic de pierdut și vrem să terminăm cât mai sus. Vom face tot posibilul să o batem și pe Sântana, mai ales că jucăm acasă”, ne-a mărturisit Orlando Roza, mijlocașul de 24 de ani al lui Jany Ruska.

Formații:

Păuliș: Brutyo – Hrîncescu (46 Baraghin), C.Maghici, Onuțan (71 Grigorean), Ad. Popa – Blănaru – Marc, Piț, Schinteie, D. Calancea (63 Don) – P. Măgulean (71 Borhan). Antrenor: Dinu Maghici.

Șimand: Matiș – Ujoc, Ruska, C. Morariu, R. Varga – Engelhardt, C. Caba – Sechel, Roza, Achim – Gheorghieș. Antrenor: Ioan Ruska.

Arbitri: Darius Leah – Lucian Berariu, Emil Arsa

Observator: Leontin Buda

0
0

Articolul Criza continuă în Podgorie, băieții lui Ruska sunt în „careul de ași”: Păulișana Păuliș – Șoimii Șimand 0-2 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*