Criza se adâncește. ASU Politehnica, al treilea draw alb la rând pe ”Știința”, acum cu o nou-promovată, CSM Reșița

Alb-violeții sunt în cel mai mare impas din acest deceniu, după ani de continuă ascensiune de la o divizie la alta superioară, și cei 3 staționari în Liga 2. Pe acest palier și cu bune, și cu rele, dar nu într-atât de rele precum în ultimele săptămâni, totalizând nu mai puțin de 7 meciuri la rând fără gol marcat, respectiv opt din nouă oficiale în noul sezon fără a scutura plasa adversă. Cea mai grea moștenire, ineficacitatea, efect al impregnării unui stil precaut mai ales în ideea de a nu pierde, își arată acum toți colții, timișorenii adunând 5 apariții acasă fără gol înscris, două pe ”Dan Păltinișanu”, 0-1 cu CS Mioveni și ASC Daco-Getica, urmate de 3 pe ”Știința”, 0-0 cu Concordia și Farul, dar și sâmbătă de la 16:30 cu o nou-promovată… ASU Politehnica – CSM Reşiţa 0-0.

În consecință, locul de retrogradare a rămas al timișorenilor, iar cele doar 3 goluri marcate, mai multe strict decât ”lanterna roșie” Sportul Snagov, un serios semnal de alarmă. În principiu, pe hârtie, o victorie cu cărășenii i-ar fi săltat pe ”violeți” la egalitate de puncte cu CSM Reșița, însă mai ușor de zis, mai greu de înfăptuit. Aceeași teamă de a nu pierde a gripat și ultima întâlnire a zilei în Liga 2, care a conferit o ambianță de duel direct regional prin atmosfera din jurul terenului, însă a lăsat de dorit prin prestația de pe gazon. Cât despre eticheta ”derby”, nici nu putea fi vorba, fie măcar și pe hârtie.

Au fost prezenți peste 1.000 de spectatori, câștig al acestei partide, care nu a oferit însă golul mult aşteptat. Nu cea mai mare problemă pentru roșu-negrii din Reșița, care și-au atins scopul, izbutind premiera de a nu scoate mingea din propria plasă într-o deplasare din Liga 2, dar o mare bătaie de cap pentru ASU Politehnica, rămasă cu numai 3 puncte cucerite acasă dintr-un total de 15 posibile. Iar prin comparație cu intrarea suficient de bună a cărășenilor în competiția eșalonului secund, reculul ”violet” este cu atât mai evident. Căci pe când CSM este pe cale de a juca săptămâna viitoare și contra unei aspirante la titlul Ligii 1, U Craiova, timișorenii nu mai au asemenea oportunități în program. Le-a rămas doar să-și salveze pielea.

În cele din urmă, ASU Politehnica a fost nevoită să se mulţumească cu punctul, lacătul prezentat de Doană rămânând nedeschis, neclintit în fața speranțelor gazdelor, superioare prin prestația etalată, dar insuficient. 

Iar cât de mari speranțe puteau fi alimentate când prima ocazie mai clară a venit abia în minutul 41!? Atunci, centrarea lui Călin Popescu de pe flancul stâng a ajuns la Ungureanu, acesta şutând la colţul lung, în dreapta portarului reșiţean, dar şi pe lângă bară.

La reluare, în minutul 53, Cherecheş a scăpat singur de pe flancul stâng și a intrat în careu, şutând de la 12 metri peste transversală. Țintă de puțin greşită. 

La trei minute distanţă, Axente l-a copiat şi a trimis în plasa laterală. Spectatorii au văzut gol, dar a fost turcesc. În minutul 80, Dros a şutat puternic de la 25 de metri, pe jos, în dreapta portarului Zimmermann, care s-a întins serios şi a respins de lângă bară în corner, salvând un gol ca şi făcut.

De spus și că de la gazde au lipsit Bogdan Vasile (suspendat) şi Radu Motreanu (accidentat).

Altfel, de remarcat că în minutul 62, la o fază de atac a gazdelor, mingea a fost respinsă în corner iar asistentul Necula a indicat corect lovitură de colţ, centralul greşind şi indicând repunerea mingii din careul de 6 metri. După degajare, portarul veteran Zimmermann a fost fair-play şi a admis că a fost corner: ”Tuşierul a arătat bine, dar n-ai ce face…”

Pe de altă parte, trebuie remarcat că nu s-a acordat nici un cartonaş din partea arbitrului clujean Dreve. Așa încât, poate cel mai interesant de semnalat ar fi că, înainte cu o oră de startul partidei, grupele de copii şi juniori ale Centrului juvenil ”violet”, având peste 250 de aspiranți, au fost prezentate suporterilor viola, care au aplaudat la scenă deschisă.

Nu fără a uita de demersul galeriei reşiţene, la fel de interesant, care, luându-se la întrecere cu cea alb-violet, a luat pe bună dreptate la bani mărunți ”politica” deținătorilor pâinii și a cuțitului în fotbalul românesc al mileniului III, cei cu drepturile de difuzare. Cu asta am rămas din remiza albă, cu bannerul desfășurat în minutul 13, ”DIGI, FOTBALUL CE ROST MAI ARE? CÂND GAZDA JOACĂ ÎN DEPLASARE…” Și-a făcut toți banii. Vuietul galeriilor a salvat evenimentul sportiv. În rest, de meditat, de la vârful FRF până la ultimul responsabil la vreun club divizionar. Încotro cu acest frumos joc?

^

ASU Politehnica: Rareş Murariu – Călin Jurj, Ioan Mera (cpt.), Cristian Scutaru, Alexandru Cherecheş – Cristian Dros, Laurenţiu Ignea – Alin  Manea, Adrian Ungureanu (min. 61, Marvin Schieb), Călin  Popescu – Mircea Axente. 

Antrenori: Mugur Guşatu (principal), Antonio Foale (secund)

Pe bancă: Mario Contra – Raul Vidrăsan, Adrian Lazăr, Răzvan Piţigoi, Fabio Trip, Ionuţ Coadă.

CSM Reşiţa: Cristian Zimmermann (cpt.) – Lorenzo Acka, Marco Ehmann, Flavius Vlădia, Daniel Vădrariu – Cristian Danci (min. 56, Miodrag Velici), Cristian Poiană (min. 81, Marian Banac) – Dragoş Săulescu, Virgil Cristea, Emanuel Andrei Dat – Daniel Ene (min. 64, Marius Coman).

Antrenori: Leontin Doană (principal) şi Dănuţ Boltaşiu (secund).

Pe bancă: Adrian Horvat – Gabriel Alin Lazăr, Bruno Vasiu, Alexandru Cioablă.

Au arbitrat: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) – Cosmin Vătămanu şi Mihăiţă Necula (ambii din Bucureşti); arbitru de rezervă: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca). Observator de arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare); delegat de joc: Adrian Lucaci (Arad).

***

La cald…

Mugur Guşatu (antrenor principal ASU Politehnica): ”Un joc cu încărcătură deosebită pentru noi, îmi felicit jucătorii pentru atitudine! De astă dată nu putem spune că nu am avut acţiuni şi ocazii de gol. Dar trebuie să mai muncim ca să înscriem. Am fost lipsiţi de inspiraţie, la ultima fază sau la ultima execuţie. Dar ca prezenţă în joc, a fost cel mai bun de când sunt eu aici, şi trebuie să-mi felicit jucătorii, au avut atitudine, bunăvoinţă, am avut ocazii, dar nu s-a marcat. Înseamnă că suntem pe drumul cel bun, dar trebuie să muncim mult la alte aspecte. A fost un joc mult mai slab din partea noastră la Reşiţa, din punctul meu de vedere, asta e părerea mea. A fost o diferenţă clară. Azi noi am avut un plus faţă de ei. Rămâne să muncim, să sperăm că lucrurile vor fi pozitive, se vor schimba în bine. Dacă privim partea plină, defensiva e punctul forte, dar toată echipa participă, toată ar trebui să participe la cea ofensivă. Nu trebuie să facem diferenţe, azi am avut consistenţă şi datorită apărătorilor, care au ieşit mult mai bine. Când eu am venit aici, mi-au sărit în cap când am spus că avem de muncă. Nu, că noi suntem foarte buni… Suntem buni, dar muncind… Nu jucătorii, nu clubul, toată lumea, lumea în general din Timişoara. Când se spune adevărul, deranjează. Ca să avem rezultate pozitive cu această echipă, trebuie să muncim de zece ori mai mult. Nu avem jucători de talia lui Messi, să ne rezolve jocul… Eu ştiu, pentru ce am fost adus aici. Întotdeauna în România trebuie să existe un fraier, care să muncească. Eu nu am venit să fiu fraier, să fiu sacrificabil, nu mi-e frică de muncă. Am spus ce se întâmplă în momentul acesta!”

Leontin Doană (antrenor principal CSM Reşiţa): ”Da, la un asemenea meci nici nu ne-a trebuit spectacol. Ne dorim puncte. Am făcut spectacol patru meciuri la rând şi nu am adus nici un punct. Le-am spus jucătorilor, mai bine un meci slab, am luat un punct, decât să nu iau nici un punct. Aţi văzut, am pierdut meciul cu Rapidul din faze fixe. La Chiajna am pierdut din două faze fixe. E bine că azi nu am luat gol la fazele fixe. Mă bucur că nu am pierdut. Noi jucăm la victorie, atât s-a putut la momentul ăsta, atât s-a putut… Mă bucur şi pentru acest punct, orice punct este binevenit. Sunt supărat pe unii jucători, le-am spus că dacă nu intră din primul minut, să fie supăraţi pe ei, o să le vină rândul, să aibă răbdare. Și unora le-a venit rândul şi din păcate nu au demonstrat… În special la Coman mă refer. Când l-am introdus nu a arătat nimic, dar sper să-şi revină, e un jucător cu experienţă, are forţă şi sper să ne ajute în următoarele etape. Eu spun că am câştigat un punct. Au făcut 0-0 şi cu Concordia Chiajna. Noi suntem o echipă cu buget mic, faţă de celelalte echipe care au jucători de liga întâi. Noi ne bazăm pe lotul pe care îl avem. Trebuie muncă, disciplină, modestie, asta e deviza. Îmi pare rău că suntem două echipe cu bugete sărace, ne străduim să facem faţă în acest campionat”.

În altă ordine de idei, ”nu vreau să vorbesc prea mult despre acest lucru (n.r.: meciul de Cupă al Reşiţei cu U Craiova), nu ştiu de ce nu s-a putut ca acest meci de Cupă să se joace la Reşiţa. Mi-aș fi dorit foarte mult dar nu intru în amănunte. Eu pregătesc echipa şi zic că s-a făcut tot ce s-a putut. Aşa s-a considerat, că nu putem juca la Reşiţa… Noi respectăm decizia, pe noi ne interesează campionatul, dar nu mergem la Craiova să ne facem de râs!”

 

The post Criza se adâncește. ASU Politehnica, al treilea draw alb la rând pe ”Știința”, acum cu o nou-promovată, CSM Reșița appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*