Croații de la HNK Gorica și Hajduk Split și slovenii NK Aluminij, adversarii confirmați ai UTA-ei în cantonamentul din Slovenia!

UTA își cunoaște patru dintre cei cinci adversari pe care îi va întâlni înainte de debutul în sezonul 2021-2022 al Ligii I la fotbal. După victoria cu 3-0 selecționata academiei arădene, vineri, 25 iunie, de la ora 11, echipa „roș-albă” o va întâlni pe Viitorul Șelimbăr, formație promovată în această vară în Liga 2-a. Amicalul va avea loc pe arena „Francisc Neuman”.

Două zile mai târziu, delegația arădeană se va muta în stațiunea Rogla (Slovenia), unde Laszlo Balint și-a antrenat echipa își în urmă cu două veri, punând bazele stagiunii de excepție ce a readus-o pe UTA în Liga 1 după 12 ani. Acolo, Erico și colegii săi vor avea parte de patru meciuri amicale, dintre care trei sunt legate deja. „Vom juca cu Gorica, Hajduk Split și Aluminij. Mai căutăm un adversar, la ultimul meci nu aș vreaa neapărat o echipă de top în fața noastră, dar cred ca aceste trei meciuri sunt deja teste foarte bune pentru noi. Vorbim de echipe bune inclusiv la nivel european. Unul dintre meciuri îl jucăm chiar lângă hotelul nostru, iar pentru celalalte vom face două deplasări foarte scurte, nu vor fi eforturi mari, logistice”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

UTA se va afla față în față cu echipa croată HNK Gorica miercuri, 30 iunie. Prim divizionara croată a terminat ediția precedentă de campionat pe locul 5 și are un lot cotat la 24,9 milioane de euro. Vedeta echipei este Kristijan Lovric, o aripă stânga care valorează 6 milioane de euro. La rând pentru arădeni vine Hajduk Split, a doua cea mai titrată echipă din Croația cu 6 titluri (lider e Dinamo Zagreb cu 22). Trupa de la malul Adriaticii a terminat sezonul precedent pe locul 4 și va juca în turul II de calificare în UEFA Europa Conference League, cu Tobol (Kazakhstan). Cel mai valoros jucător al lui Hajduk este fundașul central, Mario Vuskovic (19 ani), cotat la 6,5 milioane euro, în timp ce tot lotul este estimat la 31,4 milioane de euro. În fine, NK Aluminij e o formație de pluton din prima ligă slovenă. A terminat campionatul pe locul 7 și are un lot de jucători cotat la 3,6 milioane de euro.

Echipa „roș-albă” se va întoarce din stagiul de pregătire din Slovenia pe 10 iulie, iar o săptămână mai târziu va juca primul meci pe puncte în noua stagiune de Liga 1.

0
0

Articolul Croații de la HNK Gorica și Hajduk Split și slovenii NK Aluminij, adversarii confirmați ai UTA-ei în cantonamentul din Slovenia! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*