CS Măgura Cisnădie este în insolvență și aproape de faliment!

Incredibil, dar adevărat – aflăm această veste de pe site-ul Federației de Handbal, mai precis din două comunicări ale Comisiei de Disciplină:

2. In legatura cu sesizarea sportivei Ani Mihaela Senocico de nerespectare a hotararii nr. 481 a Comisiei de Memorii ramasa definitiva prin decizia nr. 35 a Comisiei de Apel de catre clubul sportiv Magura Cisnadie, CCD vazand si notificarea deschiderii procedurii de insolventa a administratorului judiciar ”Zenit Management SRL”, hotaraste:
– suspendarea procedurii disciplinare impotriva clubului CS Magura Cisnadie pana la solutionarea procedurii generale de insolventa.
3. In legatura cu sesizarea sportivei Nan Maria Cristina de nerespectare a hotararii nr. 482 a Comisiei de Memorii ramasa definitiva prin decizia nr. 36 a Comisiei de Apel de catre clubul sportiv CS Magura Cisnadie, CCD, vazand si notificarea deschiderii procedurii de insolventa a administratorului judiciar ”Zenit Management SRL”, hotaraste:
– suspendarea procedurii disciplinare impotriva clubului CS Magura Cisnadie pana la solutionarea procedurii generale de insolventa.

Așadar, INSOLVENȚA este oficială, pentru că Federația de Handbal a primit o NOTIFICARE din partea clubului sibian. Presupun, totuși, că urmează o inginerie financiară și o apariție a unei noi entități sportive, care să aparțină de Primăria din Cisnădie. În acest mod, oficialii Măgurei vor să-și păcălească creditorii și să nu-și mai plătească datoriile față de diferiți furnizori sau sportive, care nu mai fac parte din vestiarul clubului (Ani Mihaela Senocico și Maria Cristina Nan sunt două exemple clare). Da, în Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Competițiilor Naționale de Handbal, la art.7, se spune clar că noua entitate sportivă preia pe cea veche cu sportivi cu tot, doar dacă aceștia doresc, dar și cu datoriile aferente. În caz contrar, preluarea este respinsă!

Cu toate acestea, la Federația de Handbal s-au petrecut destule încălcări de reguli, vezi Cazul din Roman, cuplat cu Cazul antrenorului Pera. Dar eu cred că Măgura nu va ajunge la faliment, cu toate că finalul insolvenței, așa cum spune legea, acolo duce: ”Insolventa este una dintre situatiile pe care nici angajatul, nici angajatorul nu si-o doreste, deoarece ea apare atunci cand o societate nu isi mai poate plati datoriile. Aceasta nu trebuie confundata cu falimentul, deoarece nu inseamna acelasi lucru. De fapt, falimentul reprezinta ultima etapa a insolventei, in care o societate ajunge doar daca nu reuseste sa isi plateasca datoriile restante intr-o perioada de timp impusa de lege”.

Handbalistele se pregătesc în continuare, pentru că săptămâna viitoare începe Liga Florilor. Ele nu știu nimic, n-au fost anunțate de noua situație, până când?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*