CS Minaur Baia Mare II – CSU Politehnica Timișoara 36-16

Învingători acasă în runda inaugurală, handbaliștii alb-violeți de la CS Universitar Politehnica Timișoara au pierdut drastic prima deplasare a noului sezon în Divizia A – Seria B, 36-16 (17-8) duminică de la ora 11 la Baia Mare, pe terenul echipei secunde a nou-promovatei în elită CS Minaur.

Programată inițial la mijlocul săptămânii viitoare, pentru joi, etapa a doua a seriei vestice în liga secundă de handbal masculin a fost devansată pentru astăzi, conform anunțului publicat la începutul acestei săptămâni de FRH. Zis și făcut, CS Minaur II a găzduit duminică dimineață în sala Școlii Generale Vasile Alecsandri din Baia Mare prima partidă din noua ediție, adjudecată la scor grație unui foarte bun joc de apărare.

Cu câțiva componenți care au prins mai puține minute în aparițiile din debutul de sezon al primei garnituri nou-promovată în Liga Zimbrilor, maramureșenii s-au revanșat pentru înfrângerea în deplasare din etapa inaugurală, 30-25 (16-11) la Oradea pentru CSM, egalând în schimb scorul record al noii campanii, după ce în runda I universitarii clujeni dispuneau cu 44-24 de ADEP Satu Mare.

Scorul ar fi fost însă mai strâns dacă alb-violeții de la CS Universitar Politehnica n-ar fi ratat excesiv de mult, de nu mai puțin de 32 de ori, primind implicit numeroase goluri pe contraatac și faza a II-a.

Cosmin Zgîrdea a aliniat același 7 de start cu care aborda în ”Banu Sport” noua ediție de campionat, bănățenii câștigând weekend-ul trecut cu 28-25 în dauna craiovenilor, în componența colectivului implicat la Baia Mare fiind și Hotca, în locul lui Szilaghi.

CS Minaur Baia Mare II s-a detașat prin reușitele lui Haiduc, autor a 8 goluri, Câmpan și Szabo câte 6, Pop 4, Stoean 3, Boșca, Pomean și Lenghel câte două respectiv Botea, Crainic și Oargă – fiecare cu câte un gol. Haiduc, Câmpan sau Botea se numără printre componenții convocați și în deplasarea de vineri de la ora 18, în elită, laolaltă cu portarul Alexandru Bucătaru, CS Minaur cedând alaltăieri la Turda celor de la Potaissa cu 27-23 (14-8). Gurănescu a înscris cele mai multe goluri pentru învinși, de 4 ori, Furak și Claudiu Șimicu 3, Szentpeteri două iar Drăgănescu, Vișan, Predoi și Wokan – câte un gol.

Pentru timișoreni urmează duminica viitoare meciul acasă cu ADEP Satu Mare, nouă la acest nivel, iar apoi ieșirea la CNE Sighișoara. Rezultate din etapa a II-a și programul celei viitoare, pe coloana clasamentelor.

The post CS Minaur Baia Mare II – CSU Politehnica Timișoara 36-16 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*