CS SCM Timișoara a fost învinsă în primul amical al verii, 63-79 la Peac Pecs

CS SCM Timișoara a pierdut în deplasare primul amical al verii, încheiat cu 79-63 pentru Peac Pecs. Formația maghiara va evolua în acest sezon în FIBA EuroCup, la fel ca și în precedentul. Gazdele conduceau cu 37-29 la pauza mare, alb-violetele au preluat conducerea cu opt lungimi înaintea ultimului sfert, dar parțialul de 32-8 din cele zece minute de final au adus victoria formației care îl are în staff pe Peter Eleș. Maegan Conwright a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte. Ambele echipe au avut câteva absențe, cu jucătoare accidentate sau plecate la alte competiții.

Sursa foto: facebook.com/PeacPecs

Formația feminină de baschet de la SCM Timișoara a jucat primul meci de verificare în noua formulă marți, la câteva zile după ce s-a întors din cantonamentul de la Buziaș. Mihai Coldea le-a trimis în 5-ul de start pe Conwright, Filip, Young, Ardelean și Burdgess. De menționat că în formula de start nu a fost inclusă nici o jucătoare sub 22 de ani, cum este obligatoriu în Liga Națională. Alb-violetele joacă primele meciuri oficiale în Cupa României unde este obligatorie prezența pe parchet a două românce, indiferent de vârstă. Antrenorul Gabriel Carrasco a început partida cu Mandic, Roberson, Raksanyi, Licskai și Imovbioh. De la gazde au absentat Vucurovic și Juhasz, cu probleme medicale, Peny și Szucs, care se vor alătura echipei după ce au participat la alte competiții cu loturile. La timișorence au lipsit Brosovszky (incomplet refăcută) și Lloyd (urmează să sosească în această săptămână după ce a încheiat campionatul australian).

Primele două sferturi le-au aparținut gazdelor, care și le-au adjudecat cu 16-13 și 21-16, astfel că Peac conducea la pauză cu 37-29. A urmat un sfert trei foarte bun pentru oaspete, care și l-au trecut în cont cu un parțial de 26-10 și conduceau la ultima pauză cu 8 lungimi (55-47). Ultimele zece minute le-au aparținut maghiarelor care s-au impus la final cu 79-63 după 32-8 în ultimul sfert. La ambele echipe au intrat și jucătoare mai tinere, cu câteva junioare de pa Pecs făcându-și pentru prima dată apariția în formația de senioare, în fața a aproximativ 250 de spectatori.

Maegan Conwright a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 29 de puncte, la care a adăugat 5 assist-uri. Pentru CS SCM Timișoara au mai înscris: Filip 7 puncte, Burdgess 7 puncte (9 recuperări), Ardelean 6 puncte (8 recuperări), Pop 5 puncte, Young 4, Badi 3 și Ivășchescu 2 puncte. Au mai intrat Bota și Lupu. Licskai a fost cea mai bună realizatoare a gazdelor cu 20 de puncte, urmată de Roberson cu 18, Wentzel cu 13 și Imovbioh cu 12 puncte.

„Am reușit să facem un meci bun la Pecs, chiar foarte bun în mai multe momente. În sfertul al patrulea am avut o cădere care a fost foarte bine speculată de puternicul nostru adversar care va juca anul acesta în Eurocup. Sunt mândru de fetele noastre, care au luptat până la ultima picătură de energie. Nu avem probleme grave de sănătate, Monika Brosovszky a reluat antrenamentele, dar nefiind pregătită, nu a făcut deplasarea. Lloyd urmează să se alăture echipei în cursul săptămânii și sperăm ca la următorul joc, de pe data de 10 septembrie, să putem alinia o echipă cu rotație mai lungă”, a declarat antrenorul Mihai Coldea pentru site-ul celor de la SCM Timișoara.

Elevele lui Mihai Coldea și Silvia Prejban mai au programate câteva amicale în deplasare, iar pe 17 septembrie vor întâlni acasă pe CSU Alba Iulia, într-o altă partidă de verificare. Primul meci oficial este tot la sala Constantin Jude, pe 27 septembrie, în primul tur al Cupei României, cu FCC ICIM Arad, iar returul se va disputa pe 30 septembrie, în orașul de pe Mureș. Alb-violetele încep Liga Națională pe 4 octombrie la Cluj.

The post CS SCM Timișoara a fost învinsă în primul amical al verii, 63-79 la Peac Pecs appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*