CS Unirea Sânnicolau Mare pierde la scor primul joc din turneul baraj de promovare în Liga Națională

S-a dovedit cu atât mai mult în ultima jumătate de an pe de-o parte că unii complotiști din umbră pot face absolut tot ceea ce vor pe pielea unei omeniri vulnerabile și fără apărare, în acest caz forțând și grăbind lucrurile prin simularea pe viu a unui scenariu experimental de probare a acțiunii concertate a celulelor operaționale ”de criză” ale administrațiilor statelor, ca formă de testare a obedienței populațiilor la draconice dictate care reînvie sub o altă formă tragedii ale istoriei, dar pe de altă parte s-a dovedit și că lacheii lor din teritoriu, veritabile cozi de topor, încuviințează să implementeze tot pomelnicul absurdităților fără justificare impuse ”de sus”, aberații pe care masele sunt dispuse să le înghită cu tot tacâmul și fără filtrul rațiunii. S-a supus și handbalul intern, afectat și perturbat sub forța aplicată total disproporționat de autorități prin normative și protocoale care n-au nimic de-a face cu reperele științei, medicinei, cercetării sau igienico-sanitare, ci cu politici de inginerii sociale ticluite a sabota și destabiliza cursul firesc al vieții sociale, ajungându-se până acolo încât, constrânsă de împrejurări, FRH să accepte programarea turneului patrulater restant de baraj pentru promovarea în prima divizie ca uvertură a noului sezon masculin, de vineri până duminică, cuplat debutului noii ediții a Ligii Naționale, cu începere de marți, ceea ce înseamnă că cele două formații promovate vor avea de jucat la Sfântu Gheorghe câte 3 partide fiecare la baraj iar apoi tot atâtea până joi în primele 3 etape de campionat în elită. Compromisurile ”de criză” ale sportului, după chipul și asemănarea bătăii de joc la care este supusă fățiș o omenire naivă și fără reacție…

O asemenea programare comprimată putea compila și o persoană neavenită de pe stradă, incapabilă de a înțelege rigorile și subtilitățile lumii sportului, dar de la păstori ai handbalului intern cărora le sunt încredințate frâiele jocului cu mingea mică în Carpați altele ar fi pretențiile pentru a gestiona cum se cuvine disciplina pe semicerc, cei responsabili dovedind însă că doar se aliniază docil, obedient și cu ochii închiși, fără pic de coloană vertebrală, unor dictate totalitare care ar trebui măcar luate la bani mărunți, atitudine pasivă prin care periclitează integritatea fizică și la urma urmei sănătatea competitorilor legitimați și înrolați în întrecerile federale.

Cum poți împovăra două cluburi din eșalonul secund să joace zilnic de vineri până duminică în compania unor formații din liga a doua, iar apoi, de marți până joi, la fel, zilnic, alte câte 3 meciuri cu echipe din prima divizie, Liga Zimbrilor!? Să supui două grupări testului de a juca meciuri oficiale de campionat în nici o săptămână cu câte 3 oponente din eșaloane diferite, unul, în care au activat în sezon trecut, altul, în care vor promova zilele acestea!?

Nu există justificare pentru așa ceva, indiferent de nuanțele totalitarismului care a constrâns prin protocoale și normative lumea sportului să se adapteze imposibilei situații.

Prin prisma rezultatelor din ziua inaugurală a barajului de promovare, două formații secund-divizionare din nord-est par a ajunge să joace săptămâna viitoare în primele etape ale noului campionat din elita Liga Națională, CSU din Suceava trecând cu 33-25 (13-13) de CSM Alexandria iar CS Magnum Botoșani dispunând vineri seară de la ora 19 de CS Unirea Sânnicolau Mare cu 36-23, după ce învingătorii conduceau chiar și mai clar la pauză, cu 20-6.

FRH a adoptat trecerea la un campionat de elită cu 16 participante, compromis rezultat din înghețarea returului din sezonul regular în martie 2020, când populația sănătoasă era izolată la domiciliu sub dictat totalitar fără acoperire în plan științifico-medical, igienico-sanitar și de cercetare, întreruperea competiției echivalând cu renunțarea la retrogradare, ultimele clasate în Liga Zimbrilor fiind scutite de această prevedere regulamentară și urmând a continua pe același palier. Cele 14 prim-divizionare din ediția trecută, și în continuare, lor alăturându-li-se poate chiar de sâmbătă, în funcție de rezultatele zilei, primele două clasate în barajul de promovare.

La care au fost admise grupările care și-au dorit participarea, și nu în funcție de clasarea ierarhică la ora opririi competițiilor în martie. Pe-atunci, lideri în cele 4 grupe ale Diviziei A erau CSU din Suceava, CS Medgidia, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc și CSM Oradea, dar unul singur dintre aceste 4 cluburi și joacă la finele acestei săptămâni în patrulaterul baraj de la Sfântu Gheorghe. Înlocuitoare, CS Magnum Botoșani, a doua în clasament după 12 etape în Seria A, estică, CSM Alexandria, a doua în Seria B, sud-estică, și CS Unirea Sânnicolau Mare, a doua în Seria D, nord-vestică, pe când Seria C, în care CS Universitatea Cluj se situa pe treapta a doua la ora opririi campionatului, n-are nici o exponentă în Covasna.

Compromisuri peste compromisuri din partea FRH, și totul sub pretextul cazului de forță majoră indus de ”sperietoarea” înfiptă pe gâtul omenirii. Dar de ce-ar trebui acceptată o asemenea inducție!?  

Dacă se va accidenta vreun handbalist pe fondul intensității bruște la efort în urma unei uriașe pauze competiționale forțate a sportului competițional de o jumătate de an? Cine va fi responsabil? FRH este în vizor prin programarea de vineri până joi a nu mai puțin de 34 de meciuri oficiale în 3 întreceri diferite ale băieților, Final4 în Cupa României, barajul de promovare din Divizia A și etapele 1-3 din ediția 2020-2021 în Liga Națională.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi de baraj, CS Unirea Sânnicolau Mare va juca de la ora 16 cu CSU din Suceava, care vineri disputa prima întâlnire a zilei, de la ora 16:30, spre deosebire de bănățeni, învinși în disputa de la ora 19, urmând ca timișenii să mai joace și cu cei din Alexandria, duminică de la ora 9. 

Nu este exclus ca duelul nord-estic CSU din Suceava – Magnum Botoșani, programat duminică de la ora 13:30 tot în sala Kati Szabo din Sfântu Gheorghe și implicând și jucători trecuți în ultima vreme de pe semicercul timișean spre cel moldav, să decidă și ordinea primelor două clasate cu drept de promovare, ordine în funcție de care se vor cunoaște și oponentele de marți ale bucureștenelor CSA Steaua și CSM, din etapa I în Liga Națională.

Rundă în care SCM Politehnica va juca marți 15 septembrie cu formația din cupele europene Potaissa Turda, de la ora 17 în sala Kati Szabo, difuzat în direct de TVR1. Programul complet al etapei inaugurale, în timp util pe coloana dreaptă, a clasamentelor secțiunii Handbal.

The post CS Unirea Sânnicolau Mare pierde la scor primul joc din turneul baraj de promovare în Liga Națională appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*