CS Universitatea Arad „atentează” la medaliile naționalelor de aerobic, chiar la Sala Sporturilor Victoria

Aradul e în acest weekend capitala gimnasticii aerobice româneşti. După 18 ani, oraşul găzduiește din nou campionatele naţionale ale disciplinei în curând olimpică. Iar printre principalele pretendente la medalii e CS Universitatea Arad, club cu rezultate notabile în ultimii ani atât pe plan naţional cât şi european sau mondial. Pentru a prefaţa importantul eveniment găzduit sâmbătă şi duminică de Polivalenta arădeană, gruparea studențească și-a „demascat” intențiile prin rectorul Universităţii Aurel Vlaicu, Ramona Lile, preşedintele CSU Arad, Ovidiu Şerban și Ramona Haidu – antrenor al secţiei de gimnastică aerobică dar şi arbitru la Naţionale, plus trei dintre cei mai valoroşi gimnaşti de la aerobic, medaliaţi europeni în 2019: Zsofia Meszar, Daniel Ţavoc şi Darius Branda.

Sprijin necondiţionat din partea Universităţii Aurel Vlaicu

Cea mai titrată secție a CS Universitatea Arad promite rezultate de excepție și în weekend, chiar la Arad. „Vreau să remarc, în primul rând, munca Ramonei Haidu, antrenor cu rezultate extraordinare de mulţi ani, atât de devotată clubului, pe care copiii o iubesc foarte mult. CS Universitatea Aurel Vlaicu sprijină performanţa sportivă şi pe această cale le doresc mult succes la Campionatul Naţional de gimnastică aerobică de la Arad. Indiferent de rezultate, pentru mine ei sunt câştigători întotdeauna. Vreau să îl felicit şi pe Sorin Mîneran, prezent alături de noi, fost student al Universităţii şi un om extraordinar de dedicat maratonului. Ne mândrim cu el şi mi-aş dori, ca pe viitor, să îl putem sprijini mai mult. E în lotul naţional de maraton, a devenit pentru a şasea oară campion naţional şi acum a primit invitaţie pentru a participa la Campionatul Balcanic. Sperăm ca în curând clubul să treacă sub patronajul total al Universităţii noastre şi atunci vom forţa obţinerea de fonduri pentru a ajuta şi mai mult aceşti sportivi valoroşi ai Aradului, care ne aduc atâta satisfacţie. Vă asigur de toată susţinerea Universităţii”, a declarat Ramona Lile.

Ramona Haidu: „Arădenii vor putea urmări sportivi de mare valoare”

Șlefuitoare de talente, Ramona Haidu își pune speranțe în noi medalii naționale, cu atât mai mult cu cât competiția se desfășoară pe teren propriu. „Vrem să promovăm această frumoasă competiţie, care se întoarce în sfârşit la Arad, după 18 ani. Vă aşteptăm cu drag pentru a vedea ce spectacol poate oferi acest sport minunat. Arădenii vor putea urmări sportivi de mare valoare, atât juniori cât şi seniori, care au făcut în ultimii ani faimă atât clubului cât şi oraşului nostru. Ei nu au avut, încă, şansa de a concura acasă, să simtă căldura şi susţinerea noastră şi de aceea sper ca publicul să fie prezent în număr mare sâmbătă, de la ora 10 şi duminică, de la ora 10,30, la Sala Polivalentă. Oricum, tot ce s-a organizat în Arad a fost la superlativ şi de aceea cred că şi de această dată vom fi  gazde excelente. Ca şi club, ne propunem clasări pe podium şi cât mai multe rezultate bune, avem sportivi la toate categoriile”, a declarat Ramona Haidu, completată de preşedintele clubului universitar, Ovidiu Şerban: „Va fi o competiţie frumoasă şi reuşită, o să vedeţi. Păcat că nu suntem susţinuţi aşa cum ar trebui de pe plan local, iar ca şi o bilă neagră e faptul că nu avem podium de concurs, care ne-ar costa 26 de mii de euro. Suntem cred că singurul club mare ce nu are podium, ne-ar ajuta foarte mult.”

Medaliaţii europeni se prezintă

Cei trei sportivi ai secţiei de aerobic prezenţi, şi-au prezentat principalele rezultate internaţionale:

Daniel Ţavoc: „Am participat la Europenele de la Baku, din acest an, a fost o experienţă frumoasă. La individual am obţinut medalia de bronz, la trio argintul, la cuplu locul 5, iar cu echipa locul 2”;

Darius Branda, 15 ani, debutant: În acest an am participat la Europene, unde am cucerit bronzul la pereche şi locul doi cu echipa, a fost un concurs frumos”;

Zsofia Alexandra Meszar: „Cele mai importante rezultate ale mele sunt din 2017, de la Europeanul din Ancona (Italia), unde am cucerit aurul la grup şi argintul cu echipa. După aceea am suferit o accidentare mai gravă, la genunchi, dar după refacere, am participat şi eu în acest an la Europenele de la Baku, unde am obţinut argintul cu echipa şi bronzul la aerobic dance”.

0
0

Articolul CS Universitatea Arad „atentează” la medaliile naționalelor de aerobic, chiar la Sala Sporturilor Victoria apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*