CS Universitatea și Urania s-au întors cu medalii de la singurul concurs oficial de gimnastică aerobică din 2020: Mujdei e campion național la juniori 2!

Gimnastica aerobică este unul dintre sporturile ce au avut cel mai mult de suferit în anul marcat de pandemia de coronavirus. După cum se știe, sălile au fost închise o bună perioadă de timp, sportivii s-au pregătit cum au putut, online sau în spații deschise și de abia spre finalul anului Federația de specialitate a găsit contextul desfășurării Campionatului Național, desfășurat la grămadă pentru toate categoriile de vârstă.

Participanții au trebuit să prezinte un test negativ la COVID valabil cu cel puțin 48 de ore înainte de cazarea la Centrul Olimpic de la Izvorani. Din fericire în delegația de 25 de sportivi și antrenori a cluburilor Universitatea și Urania nu au fost probleme, căci, altfel, participarea era interzisă de Federație. A fost cazul altor grupări din țară, astfel că la București au mai ajuns doar 101 de gimnaști și gimnaste, de la 12 cluburi.

La finalul concursului ce a avut loc luni, 30 noiembrie, elevii și elevele Ramonei Haidu, Denisei Maxinan, Elenei Odorog și Claudiei Fărcuț au contabilizat următoarele rezulate:

CS Universitatea Arad

Juniori III (9-11 ani)

Locul III grup: Anreea Dragoș, Iasmina Varga, Dora Rubinstein, Amalia Brânda, Anastasia Popa

Locul 5 trio: Dora Rubinstein, Iasmina Varga, Andreea Dragoș

Juniori II (12-14 ani)

Locul I individual masculin: Beniamin Mujdei

Loc III Trio: Hanna Cojița, Alessia Coman, Beniamin Mujdei

Locul III Grup : Andreea Arbonie, Mara Rubinstein, Sara Pătroi, Anamaria Codru, Hanna Cojița

Locul 5 Trio: Sara Pătroi, Mara Rubinstein, Andreea Arbonie

Locul 5 Individual feminin: Alessia Coman

Locul 8 Individual feminin: Anamaria Codru

Locul 11 Individual feminin: Mara Rubinstein

Juniori I (15-17 ani)

Locul II Individual masculin: Darius Brânda

Locul III Individual masculin: Vlăduț Popa

Seniori

Locul 6 individual feminin: Elena Odorg

CS Urania Arad

Juniori III

Locul II pereche mixtă: Bianca Cîmpan, David Blidar

Locul 6 grup: Ayana Ciucur, Bianca Mureșan, Bianca Cîmpan, Larisa Gyenge, David Blidar

Locul 9 trio: Anastasia Popa, Bianca Cîmpan, David Bliar

Locul 13 trio: Larisa Gyenge, Bianca Mureșan, Ayana Ciucur

7 ani: Eliza Lucaci – participare demonstrativă (neavând încă vârsta minimă de participare în competiție)

„Încheiem un an foarte greu pentru gimnastica aerobică, pentru sport, în general, cu o participare la aceste campionate naționale inedite. Au fost reguli stricte și, implicit, participarea destul de scăzută, motiv pentru care la unele categorii, din punctul nostru de vedere, cluburile CS Universitatea și Urania au pierdut niște medalii. Era nevoie de sportivi de la minim trei cluburi la o probă pentru a se pune la bătaie medalii și a se include rezultatele în clasamentul general, iar condiția nu a fost îndeplinită tot timpul. Ce este mai îngrijorător este că Ministerul Educației va face bugetele cluburilor pentru 2021 în funcție de rezultatele obținute în acest an, în care, după cum se vede, activitatea ne-a fost serios influențată și îngrădită de normele sanitare”, ne-a declarat Ramona Haidu, conducătoarea delegației arădene (îmbrăcată în portocaliu – negru) la Izvorani.

0
0

Articolul CS Universitatea și Urania s-au întors cu medalii de la singurul concurs oficial de gimnastică aerobică din 2020: Mujdei e campion național la juniori 2! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*