CS UV Timișoara trece cu 3:0 de Rapid și revine după un sezon în Divizia A1

Voleibaliștii universitari ai Timișoarei au revenit astăzi după numai un an pe prima scenă, promovând în Divizia A1 de pe locul secund al turneului de baraj de la Buzău, în urma gazdei SCM Gloria, de care erau învinși în ziua inaugurală a patrulaterului, cu 3:1. Duminică, într-un meci care pe care de totul sau nimic, elevii lui Sorin Schiesz au dispus cu 3:0 de contracandidata CS Rapid București, izbutind astfel a treia accedere pe teren în elită din acest deceniu grație clasării pe locul 2 în play-off, după promovările semnate în 2011 și 2013 la Galați, în cel de-al doilea caz fără însă a apăra în 2013-2014 poziția adjudecată în ”A1”.

CS UV Timișoara s-a aliniat la sfârșitul acestei săptămâni în turneul de promovare de la Buzău în calitate de câștigătoare a Diviziei A2 Vest, prima după patrulaterul play-off al jumătății vestice de țară, însă pierderea meciului inaugural în fața gazdei SCM Gloria a redirecționat-o spre țintirea poziției secunde la baraj, suficientă pentru efectuarea pasului pe scena superioară.

Galben-albaștrii i-au egalat la seturi pe buzoieni dar nu le-au rezistat în următoarele două, 25:17, 20:25, 25:14, 25:19, pierzând cu 3:1, iar cum CS Rapid București a dispus cu 3:0 tot în prima rundă de meciuri de ACS Volei Club Zalău 2015, se contura deja un duel la căderea cortinei între bănățeni și vișiniii din capitală pentru intrarea în Divizia A1.

Într-adevăr, rapidiștii au fost întrecuți chiar și mai clar de gazdele buzoiene, cu 3:0, timișorenii impunându-se cu același rezultat în fața sălăjenilor, astfel încât confruntarea duminicală a căpătat un caracter decisiv. Iar universitarii au repetat în Câmpia Română promovările reușite tot de pe locul 2 și tot în sud-estul țării în prima jumătate a acestui deceniu, trecând astăzi categoric de cei din Giulești, 3:0 în etapa a III-a a patrulaterului.

De la toamnă se va întinde așadar din noul fileul în sala de sport a Universității de Vest la partidele elitei Divizia A1, în care galben-albaștrii au evoluat și în campania 2017-2018, pe-atunci în urma preluării locului eliberat prin retragerea peste vară din primul eșalon a clubului din Caransebeș, după ce timișorenii eșuau la turneul baraj de promovare din urmă cu 2 ani.

Diferență ca de la cer la pământ între parcursul cu rare și facile reprezentații în Divizia A2 Vest și rigorile primei ligi, șchioapă în 2019 prin rămânerea peste iarnă în numai 10 protagoniste, dintre care jumătate din nord-vestul țării, din Baia Mare, Câmpia Turzii, Cluj, Dej și Zalău, însă studenții de pe Bega pot momentan savura prima promovare adjudecată pe teren după 6 ani, și tot departe de casă, profesorul Sorin Grădinaru fiind implicat și de această dată într-o nouă revenire a galben-albaștrilor, ca director sportiv. Iar sub îndrumarea lui Sorin Schiesz, voleibaliștii Bădiceanu, Gemănariu, Damian, Micu, Vîrlan, Rodină, Maier, Moica, Reitmayer, Răcășan și Toma.

The post CS UV Timișoara trece cu 3:0 de Rapid și revine după un sezon în Divizia A1 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*