„Csala”, o poveste magică începută acum un secol: Peluza arădeană poartă de azi numele legendarului Petschovski

A fost ziua în care UTA și-a omagiat cea mai marcantă figură a glorioasei sale istorii. Născut pe 2 iulie 1921, la Timișoara, Iosif  Petschovski a câștigat trei titluri de campioană în tricoul „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc, dar a luat laurii și în campionatul Ungariei, alături de CAO Oradea. Mijlocaș complet, marele „Csala” a purtat banderola de căpitan al României, dar a reprezentat și naționala Ungariei în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Petschovski s-a stins din viață pe 6 octombrie 1968, vestea căzând ca o ghilotină peste spectatorii meciului dintre UTA și Poli Iași. Un stadion plin ochi a plâns pentru eroul utist, care a intrat în legendă și prin cântecul preferat al galeriei arădene: ”De la Dunăre la Sena!”, ce a răsunat și astăzi din peluza arenei „Francisc Neuman” ce  a preluat numele lui Iosif Petschovski. Fanii „roș-albilor” au fost acolo în această seară, pentru o ultimă repetiție înainte de a-și încuraja, în sfârșit, favoriții în Liga 1 de pe noua arenă, de 14 milioane de euro, a Aradului (VIDEO).

Cu câteva minute înainte, la mormântul lui „Csala” s-au adunat vechile glorii, reprezentanți ai conducerii utiste în frunte cu Alexandru Meszar și, bineînțeles, suporteri. Azi UTA a marcat un secol de Petschovski, eroul fotbalului arădean.

0
0

Articolul „Csala”, o poveste magică începută acum un secol: Peluza arădeană poartă de azi numele legendarului Petschovski apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*