CSBT Alexandria a pierdut in prelungiri meciul de la CS Municipal Satu Mare

csbt alexandria nouCSBT Alexandria a revenit de la -20, dar a marcat un singur punct în repriza suplimentară

CSM Satu Mare a încheiat sezonul regulat al LNBF cu o nouă victorie acasă după prelungiri. Sătmărencele au trecut de CSBT Alexandria cu 86-76: 26-19, 20-15, 17-25, 12-16 și 11-1. Gazdele au condus și la 20 de puncte, dar oaspetele au revenit și au trecut în față prima dată în debutul sfertului 4.

CSM Satu Mare a început partida cu Harrison, Green, Sfîrlea, Mandache și Baltic. CSBT Alexandria le-a avut în formula de start pe Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. Sătmărencele au înscris primele 6 puncte ale partidei prin Harrison și Baltic. Bartee a reușit prima triplă și Amukamara a strâns ecartul la un punct, după un turnover de 24 de secunde al gazdelor. Harrison și Sfîrlea, de la distanță, au dus scorul la 11-5. Sfîrlea și-a trecut în cont a doua reușită de după semicerc și diferența creștea la 7 lungimi. 26-19 avea să fie scorul primei pauze.

Baltic a înscris prima în sfetul secund, iar Grbic și Mandache au scuturat plasa de la distanță. Gazdele s-au distanțat la 15 lungimi după un run de 9 puncte. Mandache și Harrison au crescut ecartul la 20 de puncte după jumătatea sfertului secund. Oaspetele au recuperat în a doua parte a perioadei de joc și la pauza mare scorul era 46-34.

Sătmărencele și-au crescut avansul la 15 lungimi, dar teleormănencele au încheiat sfertul trei cu 7 puncte la rând și s-au apropiat la 63-59 înaintea sfertului patru. Amukamara și Podar au dus run-ul oaspetelelor la 12 puncte și CSBT Alexandria trecea prima dată în avantaj la scorul de 63-64, în minutul 31. Baltic și Podar și-au dus pe rând echipele în avantaj și au urmat aproape două minute fără coș de ambele părți. Mandache a scuturat plasa de la distanță pentru 68-67 și Solopova a mărit avansul la 6, de la linia de fault. Elevele lui Mădălin Piperea au egalat la 75 cu mai mult de un minut până la finalul celor 40. Ambele echipe au ratat și scorul a rămas același, astfel că s-a intrat în prelungiri.

Baltic a marcat prima în perioada suplimentară, iar Green a înscris cinci puncte la rând cu care a dus scorul la 82-75 după două minute. A urmat timpul de odihnă al oaspetelor. Solopova și Baltic au dus run-ul elevelor lui Marius Dobă la 11 puncte. Mihai a înscris ultimul punct al meciului de la linia de fault. Oaspetele au jucat pe final fără Bartee și Voicu, eliminate cu 5 greșeli personale. S-a încheiat 86-76 și sătmărencele au obținut a treia victorie acasă în prelungiri, din ultimele patru partide.

Gazdele au fost mai bune la recuperare, 47-36. Acestea au înscris cu zece puncte în plus din spațiul de trei secunde. Ambele echipe au marcat de 10 ori de după semicerc.

Andra Mandache a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte (5×3), la care a adăugat 7 recuperări și 4 pase decisive. Alte trei jucătoare de la gazde au fost în double-digits: Baltic cu 17 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, Harrison cu 17 puncte și 5 recuperări și Solopova cu 14 puncte, 8 recuperări și 9 pase decisive.

Alexus Cooper a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 17 puncte (3×3). Au urmat-o Podar cu 12 puncte și Amukamara cu 11.

Cele două echipe vor juca în grupa 1-5 în faza a doua a campionatului, când se vor fi două turnee. Atunci cele cinci formații se vor întâlni o dată fiecare cu fiecare, meciurile fiind împărțite la cele două turnee. Până atunci urmează pauza de națională, iar în 22 februarie începe Final 8-ul Cupei României.

CSM Satu Mare va întâlni CSU Alba Iulia la turneul final. CSBT Alexandria va juca cu FCC ICIM Arad.

sursa text: www.totalbaschet.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*