CSC Ghiroda și Giarmata Vii învinge din nou afară fără a primi gol: 0-2 la Sebiș

Galben-albaștrii și-au reamintit în această după-amiază de zilele foarte bune de la începutul campionatului, cu 3 victorii în primele tot atâtea etape, printre care și una în deplasare, cu 0-4 la Deva, astăzi câștigând pentru a doua oară afară în turul Seriei a IV-a din Liga 3, și tot fără a încasa gol, reabilitându-se după eșecul acasă de săptămâna trecută: CS Național Sebiș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-2 (0-0).

Așadar una rece, alta caldă pentru elevii lui Octavian Benga, după ce pierdeau pe propriul teren în etapa trecută, 2-4 cu Viitorul Dăești, egalând astfel numărul succeselor în deplasare cu cel al înfrângerilor acasă, câte două în fiecare caz.

Coborâți pe locul 7 în urma eșecului cu vâlcenii, galben-albaștrii riscau să cedeze și mai mult teren în cazul unei noi înfrângeri, care le-ar mai fi lăsat doar un punct în fața celor din Sebiș, însă timișenii s-au desprins la mijlocul reprizei a II-a, complicând astfel și mai mult situația arădenilor. Într-adevăr, CS Național a conturat contraperformanța legării a trei eșecuri, în premieră în acest campionat, alegându-se cu un singur punct din ultimele 12 posibile, picaj în urma singurelor victorii din ediția în curs, consecutive, cu 1-3 la Deva și 3-2 acasă cu CS Crișul Chișineu Criș. 

Prima repriză a partidei de la ora 15 din etapa a IX-a în Liga 3 a fost ștearsă din partea ambelor echipe, cu puține realizări din toate punctele de vedere.

Cea de-a doua parte a adus golurile, în contul oaspeţilor, care au deschis scorul în minutul  60, în urma unui corner scurt, executat de Bâte către Mancaş, care a centrat în faţa porţii iar Ionuţ Ianc a înscris din 6 metri cu latul… 0-1.

După 10 minute avea să fie 0-2, la o acţiune pe flancul drept a lui Mancaş, care a centrat în careu iar Sabău l-a presat pe Raini Bandula, acesta trimițând în vinclul propriei porți, chiar din interiorul careului de 6 metri.

Situație ierarhică tot mai complicată pentru CS Național, în deplasare săptămâna viitoare în Vâlcea, dar pe de altă parte o revenire pe podium pentru ”galbenii” din Ghiroda, cu 15 puncte din 27 posibile, așteptându-i un nou duel contra arădenilor, acasă cu Șoimii Lipova. Iar apoi, ieșirea la codașa din Târgu Cărbunești…

*

Octavian Benga (antrenor principal CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”A fost o primă repriză mai modestă, dar în care noi am avut trei ocazii foarte mari. Asta se datorează faptului că s-a jucat pe o căldură destul de mare şi în special datorită suprafeţei de joc, așa încât ritmul a fost scăzut de ambele părţi. Păcătuim din nou la acest capitol, ratăm foarte mult… În repriza a doua am arătat diferit, am combinat mult mai bine, am fost mai agresivi, am jucat mai în viteză şi am câştigat. Pe lângă cele două goluri, am mai avut trei-patru ocazii. E o victorie meritată, îmi felicit jucătorii, dar pot spune că sunt supărat pe prima repriză şi câteva aspecte din ea. E îmbucurător că am reuşit să revenim în repriza a doua şi să practicăm un joc calitativ. Încep să revină încet, încet jucătorii accidentaţi. Ne refacem numeric lotul şi sper ca în etapele viitoare să se vadă şi rezultatele. Vrem să revenim la forţa şi viteza de joc avută în primele cinci-şase partide oficiale. Suntem bucuroşi că am revenit pe podium, suntem o echipă în formare, vrem să construim pentru viitor, ne dorim să rămânem cât mai sus posibil. Ne aşteaptă sâmbăta viitoare un meci extrem de greu, cu una dintre favoritele seriei la începutul campionatului, cu Şoimii Lipova, care prestează un joc foarte bun, care-mi place, şi avem un meci foarte dificil”.

*

CS Naţional Sebiș: Moroz – Chitaș (min. 87, Roman), Forisz, Hojda, Cornea – Musea (min. 87, Deliman), Bandula (min. 73, Pop) – Susan, Chiș-Toie, Vereș – Balha.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Barbu – Semeniuc, Bocşan, Ianc, Sabău – Jichici (min. 80, Herci), Bâte (min. 75, Piţuc) – Mancaş, Silaghi (min. 58, Ţugui), Budur – Baranyi – cpt. (min. 90, Şofran).

Arbitri: Răzvan Lădar – Sergiu Duma şi Ludovic Zifceac (toţi trei din Oradea). Observator de arbitri Dan Miholcea (Caraș Severin), delegat de joc Viorel Vancea (Oradea).

Rezultatele etapei a IX-a în C4, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

 

The post CSC Ghiroda și Giarmata Vii învinge din nou afară fără a primi gol: 0-2 la Sebiș appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*