CSM București a trecut pe lângă Final Four-ul Ligii Campionilor!

Echipa din capitală a pierdut în Rusia, cu CSKA Moscova, la o diferență de 5 goluri, 19-24, exact cu câte goluri câștigaseră Neagu și compania la București, în primă manșă, cu deosebirea că rusoaicele au marcat mai multe goluri în deplasare, 27, față de doar cele 19 ale româncelor, astăzi, în Rusia. Practic, a fost egalitate, după cele două manse, 51 – 51, dar calificarea revine rusoaicelor antrenate de Olga Akopian. O calificare surprinzătoare, am putea spune, mai ales că CSKA Moscova s-a format în acest sezon, nu are niciun palmares, niciun CV de performanță, dar are un spirit de luptă deosebit, imprimat de câteva handbaliste ce joacă și în naționala Rusiei.

A fost un meci disputat, desigur, început cu un ușor avantaj pentru fetele noastre, 9-6 în minutul 20, dar care n-a putut fi menținut, până la finalul primei reprize, terminată în avantaj pentru gazde, 12-11. Da, pentru că după ce s-a dus la 3 goluri distanță, CSM București și-a pierdut busola minute bune, în finalul primelor 30 de minute.

În mitanul secund, Neagu, Dembele și compania s-au rătăcit din nou, pe ambele semicercuri, iar CSKA s-a dus degrabă la 5 și chiar 7 goluri distanță – mai întâi a fost 18-13, 19-14, apoi 22-16 și chiar 23-116. CSM București a redus din diferență, dar n-a reușit să coboare scorul sub 5 goluri diferență. Și am mai spus, calificarea a trecut de partea gazdelor, care s-au agitat mai mult, s-a văzut asta, pe când CSM-ul lui Vasile a așteptat totul de la Cristina Neagu, ca de obicei. Și de data aceasta Neagu a fost cea mai bună marcatoare a partidei, 9 goluri, însă cu o floare este greu să pătrunzi în ultimul act al Ligii Campionilor.

Nu le-am văzut în teren pe Bazaliu, pe Perianu, Moisă a dat 1 gol, la fel și Pintea, și Lazovic și chiar Cvijic, handbaliste care aveau o mai mare eficiență, nu cu mult timp în urmă. Aș spune că multe din jucătoare au jucat cu frâna de mână trasă, nedorind să-și mai prelungească stagiul la București cu meciuri grele în Champions League. Aș spune că CSM București a muncit degeaba până acum, că acest final era previzibil, din moment ce mai bine de jumătate din echipă pleacă în alte colțuri ale Europei. Mai mult, handbalistele nu uită și nu iartă faptul că salariile lor au fost mereu întârziate, fapt care le-a slăbit mult psihicul. Iar antrenorul Vasile n-a avut inteligența să alcătuiască o echipă din rezervele care așteptau să-și arate și ele forțele.

Cât despre adversare, să spunem că au avut și ele ceva fluctuații în evoluție, pentru că altfel ar fi putut câștiga mult mai lejer partida. Și trebuie să tragem un semnal de alarmă, pentru că cea mai eficace handbalistă a CSKA-ului s-a numit Sara Ristovska, din Macedonia de Nord, extremă dreapta de meserie, o iubitoare de gol, cu 49 de reușite în Liga Campionilor. Cu ea ne vom mai întâlni la finalul lunii aprilie, când naționala de senioare a României va juca o dublă de calificare la Campionatul Mondial cu Macedonia de Nord!

CSKA Moscova – CSM București 24 – 19 (12-11)
CSM: Cristina Neagu 9, Elizabeth Omoregie 4, Siraba Dembele 2, Dragana Cvijic 1, Barbara Lazovic 1, Crina Pintea 1, Laura Moisă 1

Așadar, în Final Four-ul Champions League, ce va avea loc la Budapesta, la finalul lunii mai, s-au calificat Gyori Audi (Ungaria), Brest Bretagne (Franța), Vipers Kristiansand (Norvegia) și CSKA Moscova (Rusia).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*