CSM Lugoj câștigă a doua oară afară, tot cu 0:3, și intră în play-off în al doilea sezon la rând

Voleibalistele Clubului Sportiv Municipal au menținut Lugojul și în actuala ediție a Diviziei A1 în prima grupă valorică, pătrunzând în această seară tot de pe locul 6, precum în 2017, în faza play-off cu zece etape a elitei feminine la fileu. Bănățencele, aflate în cel de-al optulea sezon consecutiv în eșalonul întâi, au repurtat de la ora 18 al doilea succes în deplasare din parcursul tur-retur, și tot cu 0:3, acum la codașa CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș.

Cu două puncte avans în clasament în fața lui CS Dinamo înaintea acestei runde finale a sezonului regular, CSM Lugoj deținea prima șansă la calificarea în grupa I valorică, și prin prisma gradului de dificultate mai redus al deplasării în Ardeal, pe terenul ”lanternei roșii” cu doar două victorii în 17 etape.

Iar timișencele s-au impus în trei seturi, 20:25, 17:25, 16:25, la o oră și 11 minute de la debutul partidei de la încheierea returului, rămânând pe 6 și alăturându-se astfel nou-promovatei UVT Agroland în play-off. Reușita păstrării poziției de la un an la altul este cu atât mai meritorie pentru lugojence cu cât clubul a trecut prin și mai mari dificultăți în cursul actualei campanii, chiar dacă, pe de altă parte, reculul valoric al altor formații din a doua jumătate a ierarhiei a înlesnit menținerea pe o anumită treaptă.

Sugestiv de exemplu în acest sens este că anul trecut, pentru a pătrunde în play-off, CSM Lugoj a fost nevoită să strângă nu mai puțin de 11 victorii în întrecerea cu 12 participante a sezonului regular, pe când de astă dată i-au fost suficiente 6 succese în 18 apariții, așadar cu un număr dublu de înfrângeri în cont.

Comparația nu știrbește însă deloc din meritele elevelor lui Valerijan Luka, deficiențele fiind de ordin general în ceea ce privește competitivitatea Diviziei A1, în pierdere de protagoniste, de la 12 la 10 în actuala stagiune, cu un recul valoric al unor participante și un decalaj accentuat între primele cinci clasate și celelalte cinci.

Câștigătoare cu 0:3 și în etapa a VI-a, pe 17 noiembrie 2017, la Iași, CSM Lugoj a repetat isprava și astăzi la Târgu Mureș, în fief-ul uneia dintre grupările care au pășit înapoi în ultimele două sezoane, pe fondul dificultăților financiare, după ce ”Medicina” încheia de exemplu a patra în ediția 2013-2014, iar în campaniile imediat următoare pe pozițiile 6 și 5. Comparativ, premergător clasărilor pe locul 6 din ultimele două sezoane regulare, CSM Lugoj s-a mai situat de la revenirea în Divizia A1 pe treptele 7 și 8 la încheierea returului, a șaptea în 2011 și 2016, respectiv a opta în cele patru campanii din 2012 în 2015.

Valerijan Luka și Uglesa Segrt le-au îndrumat în această seară pe Shvanska, Cveticanin, Bălae, căpitanul Canea, Preda, liberoul Rotaru, Pintea, Dascălu, Jakic și Roman.

Lugojencele n-au însă prea mult timp la dispoziție între încheierea returului și startul în play-off, programat în weekendul viitor, cu prima dintre cele 10 etape într-un interval de o lună și jumătate.

Ultimele rezultate și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice. 

 

The post CSM Lugoj câștigă a doua oară afară, tot cu 0:3, și intră în play-off în al doilea sezon la rând appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*