CSM Lugoj câștigă la zero și la Cluj, voleibaliștii Timișoarei pierd la limită acasă duelul vecinilor de clasament

Voleibalistele Lugojului au continuat în această după-amiază seria victoriilor la zero în acest început de an, a treia într-o săptămână, în rând cu fruntașe din careul de forță al Diviziei A1 care s-au impus fără replică tot în deplasare în primele meciuri ale etapei a XIV-a, cu deosebirea că bănățencele n-au învins pe terenul unor nou-promovate, ci la Cluj. Ca ultimă repetiție înaintea primirii miercuri seară a celor de la THY Istanbul în turul optimilor Challenge Cup. După prânz au jucat și nou-promovații de la CS UV Timișoara, prima lor partidă acasă în 2020, pierdută la limită după ce ei au răsturnat mai întâi scorul la seturi, 2:1 dar în cele din urmă 2:3 cu vecinii ierarhici mai bine clasați din Baia Mare.

CSM Lugoj a întâlnit în acest început de an formațiile din zona locurilor 7-9 în Divizia A de volei feminin, meciuri așadar abordabile, seria fiind completată astăzi de la ora 14:30 sub Feleac, pe terenul unor oponente de tradiție și în partidele amicale de pregătire, de la CS ”U” NTT Data Cluj. Câștigătoare cu 3:0 sâmbăta trecută la Pitești și miercuri după-amiază acasă cu CS Medgidia, elevele lui Segrt, Gabric și Canea au administrat ardelencelor a treia înfrângere acasă la zero într-o săptămână, alb-negrele fiind depășite pe rând din 11 ianuarie pe propriul teren și de CS Știința Bacău și CSM Târgoviște.

Ultimă repetiție de succes a alb-albastrelor înaintea primirii campioanei balcanice de la Bosfor, Balintoni și compania învingând pe seturi cu 19:25, 21:25, 16:25, la capătul a 74 de minute de joc efectiv. Un deznodământ scontat, vizitatoarele desprinzându-se pe mâna sârboaicei Ingjic, cooptată înaintea sezonului, și a Andreei Petra, fiecare cu câte 17 puncte, cu zece contribuind Roman iar Kocic cu opt.

Altă mâncare de pește miercuri seară, la ora manșei I cu formația din Istanbul, de notat fiind de exemplu și aspectul că Turcia se numără printre cele 12 protagoniste ale turneului feminin de volei din cadrul ediției de anul acesta a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, din Europa în Japonia și alături de Italia, Serbia și Rusia.

Misiune mai dificilă dar și o replică pe măsură din partea galben-albaștrilor ”universitari” ai Timișoarei la debutul acasă în noul an, astăzi de la ora 13, în disputa locurilor 9 și 8 din Divizia A1 de volei masculin, cu CS Știința Explorări Baia Mare, duel care a durat peste două ore, însumând 219 puncte în 115 minute de joc efectiv.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de ”studenți”, aceștia au cedat avantajul de 2:1 la seturi, adjudecat după ce maramureșenii îl câștigau pe cel inaugural, CSU UVT pierzând la limită setul decisiv, cu 13:15, set decisiv în care au egalat de fiecare dată până la 8:8, însă nu și mai apoi.

Penultimii clasați au pierdut așadar cu punct în clasament în fața unor băimăreni care nu mai obținuseră nici un punct în precedentele 5 etape, CS UV Timișoara – CS Știința Explorări 2:3.

Maramureșenii au smuls așadar prima lor victorie din etapa a III-a, atunci tot cu 2:3 în deplasare, la Câmpia Turzii, în condițiile în care astăzi a demarat runda a XI-a, fiind totodată vorba despre primele lor puncte din 8 noiembrie 2019, depășiți atunci cu 3:2 la Cluj.

Primul set, foarte echilibrat, adjudecat la limită de ”Știința Explorări”, cu 23:25 în 25 de minute de joc efectiv, a dat tonul întregii partide, cel de-al doilea necesitând chiar prelungiri. A fost și cel mai disputat, după ce CSU UVT a preluat de 3 ori conducerea în primele mingi ale setului, fără ca vreuna dintre echipe să se distanțeze la mai mult de două puncte până la 11:14, când Sorin Schiesz a solicitat timeout. Pe moment, oaspeții s-au detașat și mai mult, 12:16, dar bănățenii au revenit, 15:16 și 16:17, egalând din asul lui Micu, 17:17, prim scor de egalitate de la 10:10.

Au urmat răsturnări de situație, de la 17:19 la 21:19, dar și de la 22:20 la 22:23, vizitatorii revenind la conducere din blocaj. Țuțea i-a apropiat de 0:2 din linia I, 23:24, însă Micu a egalat din nou iar Vîrlan i-a adus la o minge de set, pierdută însă. Ultimele două puncte le-au aparținut totuși timișorenilor, 27:25 după 27 de minute de joc efectiv, egalare la seturi ce le-a dat aripi, preluând apoi conducerea în cel mai detașat set, 25:19 după 24 de minute de joc efectiv și 2:1.

Iar în cazul unei victorii de 3 puncte în clasament, CSU UVT ar fi egalat-o la acest capitol pe CS Știința Baia Mare, însă setul patru a fost adjudecat de băimăreni, cu 22:25 după 23 de minute de joc efectiv, fără a se lăsa deloc conduși în cel decisiv, 13:15 după alte 16 minute, cu David principal realizator al partidei, cu 31 de puncte, câte 20 reușind pentru învinși Gemănariu și Vârlan.

Nou-promovații au ratat de puțin cea de-a doua victorie din acest sezon, tot cu 2:3 după 2:0 pentru gazde încheindu-se și celălalt meci jucat puțin după prânz la începutul celei de-a doua etape din retur și din 2020, și televizat, SCMU Craiova – CSM Arcada Galați, pe terenul campionilor dunăreni urmând a se alinia timișorenii săptămâna viitoare.

Primele rezultate ale rundelor din weekend, programul viitor și clasamentele Diviziei A1 de volei, pe coloana dreaptă.

The post CSM Lugoj câștigă la zero și la Cluj, voleibaliștii Timișoarei pierd la limită acasă duelul vecinilor de clasament appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*