CSM Lugoj – CSM Volei-Alba Blaj 0:3

CSM Lugoj a pierdut tot în 3 seturi și cel de-al patrulea meci jucat în grupa I valorică a Diviziei A1 de volei feminin, deși a fost la numai un punct de a-l adjudeca pe cel inaugural al partidei de luni seară din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” cu vicecampioana fruntașă CSM Volei-Alba Blaj, desprinsă în învingătoare la finele a 71 de minute de joc efectiv. 

Prim-divizionarele bănățence au început săptămâna primirii în play-off pe malurile Timișului a primelor două clasate în ediția în curs dar și la finele celei anterioare prin a pierde cu 0:3 disputa cu CSM Volei-Alba Blaj, care, odată câștigătoare în setul de debut, cu 24:26, după 27 de minute de joc efectiv, s-a detașat în următoarele două, 11:25 și 19:25. 

CSM Volei-Alba – foto a jucat în a doua jumătate a lunii trecute finala CEV Cup, a doua competiție ca importanță în cupele europene, clubul din Blaj aflându-se așadar pentru al doilea sezon consecutiv într-un ultim act continental cu trofeul pe masă, însă l-a pierdut și în acest caz, iar de-acum se concentrează pe recâștigarea titlului național în Divizia A1, ajuns anul trecut în posesia lui CSM București, precum și pe cucerirea Cupei României, în Final4.

Voleibalistele din Ardeal au pierdut dubla manșă a finalei pe 19 și 26 martie la Sibiu respectiv Arsizio cu 0:3 și 3:1, succese pentru Yamamay e-work Busto, tot în Italia urmând a fi decernat și trofeul principalei întreceri feminine, Champions League, un duel direct peninsular luna viitoare, după calificările din semifinale în dauna grupărilor de la Bosfor: VakifBank Istanbul – Igor Gorgonzola Novara 0:3 și 3:1 respectiv Imoco Volley Conegliano – Fenerbahce Opet Istanbul 3:0 și 3:0. De fapt, și trofeul Challenge Cup, adjudecat în acest deceniu și de CSM București, a luat în 2019 tot calea Italiei, Saugella Monza dispunând în finală cu 0:3 și 3:1 de Aydin BBSK din Turcia. 

Iar finalista învinsă în CEV Cup s-a impus luni de la ora 18:30 în ultima etapă a turului din play-off, 0:3 la Lugoj, câștigând în prelungiri primul set, tranșându-l drastic pe cel de-al doilea și detașându-se pe finele celui de-al treilea, cu 4 puncte succesive de la 19:21, după ce bănățencele opuneau rezistență prin a mai izbuti a treia revenire, până la 16:14 și 17:16.

Zhidkova, Lazarevic și Newcombe au fost principalele realizatoare ale vizitatoarelor, în vreme ce Kocic a fost din nou în același rol din partea timișencelor, care le așteaptă acum pe campioanele de la CSM București, joi de la ora 18:30.

CSM Lugoj a mai pierdut cu 3:0 în play-off pe rând la CSM București, la începutul fazei tur-retur a ocupantelor locurilor 1-6, acasă cu CSM Târgoviște și la Bacău, cu CS Știința. 

În această seară, de la ora 18, se joacă și cel de-al treilea și ultimul meci din runda finală a turului în play-off, CSM Târgoviște – Dinamo București, dar nu și toate celelalte partide din primele 4 etape ale turului au fost deja disputate, existând câteva întâlniri amânate, printre care și CS Dinamo – CSM Lugoj, de săptămâna trecută. Ultimele rezultate, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

În elită au promovat din turneele play-off ale seriilor zonale, așadar în premieră fără un patrulater de promovare la baraj, CSM Târgu Mureș și FC Argeș din Divizia A2 Vest, respectiv CS Medgidia și CS Rapid din ”Est”, completând astfel la 12 numărul cluburilor din Divizia A1 în ediția 2019-2020, după ce sezonul în curs al primei ligi se va încheia de o manieră deplorabilă, cu numai opt protagoniste implicate după ultimul abandon din iarnă.

The post CSM Lugoj – CSM Volei-Alba Blaj 0:3 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*