CSM Lugoj, desprinsă de ”lanterna roșie” abia pe final

Una dintre cele 3 grupări neînvinse ale seriei vestice după primele 5 etape a repurtat astăzi cel mai clar succes în noul sezon, semnând al doilea triumf consecutiv la zero pe teren propriu: CSM Lugoj – CS Nuova Mama Mia 3-0 (1-0).

N-a fost vorba însă și de galopul de sănătate pe care l-ar fi putut aștepta unii.

După ce remiza de 3 ori cu goluri în primele tot atâtea etape din campionatul în curs al Ligii 3, inclusiv acasă pe 1 septembrie, 1-1 cu CS U Craiova SA 2, CSM Lugoj a trecut apoi la victoriile la zero pe propriul gazon, cea la limită obținută acum două săptămâni contra reșițenilor fiind dublată astăzi de un 3-0 conturat pe final în dauna ”lanternei roșii”, în urma unui weekend în care elevii lui Cosmin Petruescu au stat. Așadar un final de lună mai mănos decât începutul ei…

Gazdele, ocupante ale podiumului la încheierea campaniei anterioare, porneau drept mari favorite contra singurei formații din serie fără punct cucerit înaintea etapei a șasea, și care avea în cont un singur gol marcat, în eșecul cu 1-8 de pe CFR, cu CSM Școlar Reșița. Și totuși, CSM Lugoj s-a întrebuințat serios pentru a se desprinde de ultima clasată atât după campionatul trecut cât și la ora actuală, deținând un minim avantaj încă din minutul 3 după lovitura de la 11 metri transformată de Bogdan Bozian, însă înscriind din nou când minutele mai că intraseră în sac, prin Eduard Olariu și Florin Lazea, în minutul 87 respectiv în primul de prelungiri.

O înfrângere însă tot înfrângere rămâne pentru ”lanterna roșie”, a treia consecutivă la zero în dreptul elevilor lui Cătălin Todorescu și Iulian Muntean, după un 3-0 pentru ACSO Filiași în Dolj și 0-1 la Jimbolia săptămâna trecută cu juniorii Centrului Național de Pregătire. Iar adăugând și eșecul din runda inaugurală, 4-0 pentru gazda ACS Ghiroda, rezultă că frageda garnitură codașă încă n-a înscris în întâlnirile disputate în deplasare, de remarcat fiind faptul că în primele 5 apariții din această nouă campanie ”Mama Mia” s-a aliniat la centru pe 5 arene diferite.

În fața unei asistențe mai reduse decât la ora disputei cu cărășenii, CSM a deschis rapid scorul după ce Marta a obținut o lovitură de la 11 metri la imprudența lui Luis Mbida, execuție de la punct fix fructificată de Bogdan Bozian: 1-0 în minutul 3. Scorul avea să rămână însă înghețat până aproape spre ultimele faze ale întâlnirii, când același Bozian a șutat iar Radu a respins în stânga lui, de unde Olariu a reluat în poarta goală: 2-0 în minutul 87.

Și tocmai se intrase în prelungiri când Lazea a pecetluit rezultatul final printr-un șut de la 14 metri la colțul lung: 3-0. Triumf în urma căruia antrenorul principal al gazdelor, Cosmin Petruescu, a remarcat că ”sunt mulțumit de rezultat dar nu și de joc, nefiind încă în ritmul dorit, probabil și din cauza pauzei forțate dat fiind numărul impar de formații din serie, însă importante sunt cele 3 puncte. Anticipam oricum o partidă dificilă, în fața unei echipe disciplinate tactic și foarte bine organizată în special în plan defensiv”.

Fără Ionuț Miculete, accidentat, Cătălin Todorescu a înregistrat un nou eșec la cârma ultimei clasate, semnalând totuși ”creșterea de la joc la joc, unul tot mai bun, în care numai greșelile personale au făcut diferența. Am dat de o echipă gazdă foarte bine așezată în teren, cu trasee de joc foarte bine stabilite, omogenă, pe când noi etapă de etapă încercăm diferite variante pentru primul 11, să-l conturăm cât mai legat. Ne-am creat și noi unele ocazii, însă am ratat, nu am avut concentrarea necesară la faza finală, și am greșit la anumite pase simple, dar până în minutul 85 a fost 1-0 dintr-un penalty așa cum a zis arbitrul, ori nouă ni s-a refuzat un 11 metri”.

*

CSM Lugoj: George Păduraru – Daniel Filip (46, Claudiu Roșie), Miroslav Radak, Eugen Miculescu – cpt., Harald Fridrich – Caius Marta (65, Dorin Mărmăneanu), Ivan Ciubotariu (70, Eduard Olariu), Florin Lazea, Bogdan Bozian – Gelu Velici, Szekely Szabolcs (46, Cristian Pădurariu).

Rezerve: David Filip – Flavius Cuedan, Darius Grega și Sergiu Precupanu.

CS Nuova Mama Mia: Daniel Radu – Luis Mbida, Catrici Alexandru, Alexandru Brașoveanu, Iulian Muntean –  Denis Baban – cpt. – Ionuț Pascu (70, Adrian Gheorghioiu), Sofiane Sassai, Denis Lumbala, Bogdan Mihalache (70, Robert Chiper), Foudji Sakariche.

Rezerve: Cătălin Costoaie, Mamadou Bakayoko, Andrei Ciobanu, Raul Chivăran și Daniel Cioată.

Cartonașe galbene: Miculescu / Catrici, Brașoveanu, Muntean și Baban.

CS Nuova Mama Mia va găzdui sâptămâna viitoare la Jimbolia jocul cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei, pe când lugojenii se pregătesc de două deplasări, la Centrul Național de Pregătire Timișoara și ACSO Filiași, înaintea disputei acasă cu cei din Cermei, pe 20 octombrie. Rezultatele zilei și programul de sâmbătă, în care figurează neînvinsele din frunte, ACS Șirineasa și CS U Craiova SA 2, precum și clasamentul și programul viitor, pe coloana ierarhiilor.

Lugojenii au realizat scorul zilei în C4, în rest dominând remizele, toate cu goluri…

ACSO Filiași – Centrul Național de Pregătire 1-1 (1-1): Dinu (45) – Chera (31).

AFC Hermannstadt 2 – CSM Şcolar Reşita 2-2: Preca (45+1), Solomon (88) – Liuba (44 – pen.), Negoescu (53).

Naţional Sebiş – ACS Ghiroda 2-0: Săulescu (32), Enciu (70).

CNS Cetate Deva – Şoimii Lipova 1-1: Tolmbaye (75 – autogol) – Trabalka (44).

 

The post CSM Lugoj, desprinsă de ”lanterna roșie” abia pe final appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*