CSM Lugoj egalează la seturi și la Târgoviște dar le pierde pe ultimele două

Se apropie cu pași repezi și tot mai mult disputa internațională din cupele europene cu Dukla Liberec, programată acasă miercuri 4 decembrie în manșa I din 16-imile Challenge Cup, înaintea căreia voleibalistele Lugojului au jucat sâmbătă un ultim meci în campionatul Diviziei A1, pe terenul unei echipe din ”careul” principal al elitei feminine la fileu, CSM Târgoviște, reprezentantă a României în competiția imediat superioară valoric, CEV Cup, bănățencele înclinându-se în cele din urmă în modul în care au făcut-o și în precedenta deplasare, la Dinamo, prin a egala la mare luptă la seturi dar a le pierde pe ultimele două.

CSM Târgoviște – CSM Lugoj a fost duelul vecinelor ierarhice de la limita inferioară a zonei play-off cu eșecuri în ultimele lor apariții din noiembrie în fața acelorași formații, CS Dinamo și Știința Bacău, și în aceeași ordine, dâmbovițencele fiind cele care au pus punct înfrângerilor, însă după peste două ore de joc cu o multitudine de puncte viu disputate, 3:1, pe seturi 29:27, 28:30, 25:20, 25:20.

Într-adevăr, partida din sala sporturilor din Târgoviște a început după-amiaza, la ora 17, și s-a încheiat… seara, la capătul a nu mai puțin de 116 minute de joc efectiv și 204 puncte disputate, cu numeroase răsturnări de scor, primele două seturi fiind pe muchie de cuțit și tranșate în prelungiri.

Implicit, CSM Târgoviște a săltat în clasament peste CSM Lugoj, elevele lui Dragan Nesic semnând întâia victorie din noiembrie în Divizia A1 de volei feminin, după ce începeau perfect sezonul, cu victorii acasă cu 3:0 cu echipele din Medgidia, Cluj și CS Rapid București, dar și la Voluntari, dar se împotmoleau luna aceasta, 1:3 pe teren propriu cu Dinamo și 3:1 la Bacău pentru gazda CS Știința, după care dâmbovițencele au stat în etapa de săptămâna trecută.

Ceea ce doar le-a montat cu atât mai mult pentru primirea lugojencelor, fără însă a se și putea desprinde de bănățence în primele două seturi. În care CSM Lugoj a oferit o și mai bună replică decât pe terenul dinamovistelor, deplasare în care pierdea setul inaugural cu 25:19 și îl câștiga pe cel de-al doilea cu 23:25, cedându-le apoi pe următoarele la 21.

De astă dată, în etapa a opta din turul sezonului regular, mai nimic nu le-a putut departaja pe ocupantele locurilor 5-6, primele seturi fiind decise la tie-break după mai bine de o jumătate de oră de joc efectiv, cu 29:27 în favoarea gazdelor, apoi cu 28:30 în contul elevelor lui Ugljesa Segrt.

Care au continuat să preia conducerea și să tragă la victorie și în următoarele, însă fără sorți de izbândă, gruparea cu un plus valoric adjudecându-și succesiv ultimele 3 puncte ale partidei și implicit toate cele 3 puncte ierarhice din clasament, cu mențiunea că formația regățeană are și un meci mai puțin disputat.

A rezultat a treia înfrângere consecutivă fără punct în clasament pentru CSM Lugoj, înaintea acestor runde lider provizoriu al elitei, eșecuri cu aspirantele la podium care le plasează pe bănățence în aceeași poziție, de apărare a locului 5 în prima divizie, acaparat în ediția trecută, dar cu greu mai sus. Timișencele mai pierdeau tot cu 3:1 și în capitală cu Dinamo iar săptămâna trecută cu 0:3 acasă cu CS Știința Bacău, de astă dată pe terenul târgoviștencelor care marți 3 decembrie vor juca în propriul fief cu Fatum Nyiregyhaza, în turul 16-imilor de finală din CEV Cup Women, a doua întrecere ca importanță a cupelor europene, în care clubul din Dâmbovița a rămas unic sol al ligii feminine din Carpați în urma retragerii din competiții a celor de la CSM București.

Tamara Ignjic, a fost principala realizatoare de puncte a lugojencelor la Târgoviște, 18, pe lângă noua achiziție din Serbia pe extremă punctând și compatrioata sa Nina Kocic, de 16 ori, Daiana Roman contribuind cu 13 puncte iar căpitanul Diana Balintoni cu mai mulți ași între cele 10 puncte, Andreea Petra reușind 9 iar Laura Petria șapte.

Din sextetul lui Dragan Nesic s-a evidențiat voleibalista de culoare Yusleyni, cu nu mai puțin de 32 de puncte, ex-lugojeanca Gabriela Bălae izbutind 19 iar Sredic 11.

CSM Lugoj va sta așadar în runda viitoare, a noua și antepenultima a turului, în care CSM Târgoviște va juca vineri după-amiază într-un meci televizat la Galați, cu CSU Belor, o altă trupă ce aspiră la grupa I valorică, urmând ca bănățencele să primească în etapa a X-a vizita echipei de la Dunăre, duminică 8 decembrie, și să încheie turul la campioanele din Blaj, deja implicate în principala competiție inter-cluburi a Europei, CEV Champions League.

Rezultatele etapei a VIII-a, care se încheie duminică de la 12:30 cu CS Dinamo – CSM Volei-Alba, precum și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

În elita masculină s-a jucat faza preliminară a Cupei României, mai exact 3 partide, fază în care n-a fost implicată CS UV Timișoara, programată direct în turul secund duminica viitoare la deținătoarea trofeului, CS Dinamo, într-o ”dublă” la o zi după meciul lor direct din campionatul Diviziei A1, tot în capitală, un singur meci în avans având loc în elită, CSM Arcada Galați – CS Știința Explorări Baia Mare 3:0. Și a fost weekend de pauză și în Divizia A2 Vest, CSU Politehnica urmând a începe returul sâmbăta viitoare, acasă cu orădencele.

The post CSM Lugoj egalează la seturi și la Târgoviște dar le pierde pe ultimele două appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*