CSM Lugoj II se califică în turneul de promovare în A1

Echipa a doua, tinerească și juvenilă a prim-divizionarei CSM Lugoj, a câștigat astăzi acasă și cel de-al doilea meci al disputei după sistemul ”cel mai bun din 3 jocuri” cu CSM Sibiu, calificându-se astfel înainte de termen în patrulaterul play-off al Diviziei A2 Vest, contând totodată drept baraj de promovare în elita Divizia A1, cu două locuri puse la bătaie în cele 3 etape în zile consecutive de luna viitoare.

Triumfătoare săptămâna trecută cu 0:3 la Blaj, în meciul inaugural al seriei sferturilor eliminatorii, organizat de clubul sibian, CSM Lugoj II a avut cu atât mai mult prima șansă în partida găzduită astăzi în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, valorificată în 4 seturi, ceea ce ar fi echivalat tot cu maximum de puncte într-un duel din campionat.

Elevele lui Dorin Horvath au tranșat categoric setul inaugural, cu 25:12, și l-au cedat strâns pe cel de-al doilea, 22:25, redresându-se în cel de-al treilea, decisiv în economia partidei, 25:23. A urmat o formalitate, 25:9 și victorie după o oră și jumătate de la debutul întâlnirii, bănățencele calificându-se în play-off-ul 1-4 al seriei vestice cu scorul general de 2-0.

Tinerele timișence au dovedit astfel și că ierarhia sezonului regular a Diviziei A2 Vest de volei feminin a fost oarecum înșelătoare la mijlocul clasamentului, în zona locurilor 4-5, cel superior, acontat la mustață de sibience, vecinele de pe poziția a cincea revanșându-se în schimb detașat și fără dubii la momentul adevărului, pentru pătrunderea în play-off.

Play-off vestic și cu caracter de turneu de baraj pentru promovare în elita ”A1”, punând în joc pe 5-7 aprilie două bilete pentru prima divizie, dat fiind numărul actualmente redus de participante în eșalonul de frunte, numai opt. Care se doresc a fi 12 din toamnă, în ediția 2019-2020, prin promovarea a câte două cluburi din seriile ligii secunde, ”Est” respectiv ”Vest”.

CSM Târgu Mureș, câștigătoare cu punctaj maxim a sezonului regular în ”A2 Vest”, este principala favorită la adjudecarea locului I în turneul de baraj de peste 4 săptămâni, având în FC Argeș contracandidata la șefie, ca aspirantă la poziția secundă, tot de promovare. Iar piteștencele au trecut de sferturi tot în două partide, dispunând și astăzi de la ora 13 tot cu 3:0, precum în tur, de gazda CSU Politehnica Timișoara. ”Violetele” din Trivale s-au detașat și pe Bega, în dauna studentelor în alb-violet, cu 12:25, 14:25, 10:25.

Turneul patrulater play-off al Diviziei A2 Vest de volei masculin va avea loc peste două săptămâni, primele două clasate urmând a se califica în barajul de promovare disputat de 4 cluburi, pentru acontarea a două locuri în Divizia A1.

The post CSM Lugoj II se califică în turneul de promovare în A1 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*