CSM Lugoj încheie play-off-ul tot pe scut, 1:3 cu Știința Bacău, urcată a treia

CSM Lugoj n-a reușit în această seară evitarea și celei de-a zecea înfrângeri din tot atâtea apariții în play-off, în ciuda unor trei prime seturi echilibrate și foarte echilibrate în jocul din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” de la ora 18:30, rămânând astfel tot pe scut și la încheierea parcursului din ediția 2017-2018 a campionatului Diviziei A1 de volei feminin, al doilea consecutiv continuat de timișence în grupa I valorică.

Ultima impresie contează iar voleibalistele Lugojului au căutat să pună punct într-o notă pozitivă celui de-al optulea sezon consecutiv jucat în elita feminină la fileu, fără a putea sta însă până la capăt în calea vizitatoarelor net mai motivate de plauzibila eventualitate a ascensiunii la potou pe locul 3, în cazul unui deznodământ favorabil în Banat.

Constant pe locul 4 în precedentele trei ediții ale elitei A1, odată ce cedau în 2015 titlul național la startul dominației exercitate până în actuala campanie de CSM Volei-Alba Blaj, băcăuancele de la CS Știința aveau la îndemână în această seară prinderea locului 3 și implicit revenirea după patru ani pe podium, ceea ce au și izbutit, grație unui triumf pentru care au fost binișor întinse în primele 3 seturi de gazda CSM Lugoj.

Începută la Blaj cu o jumătate de oră mai devreme, cealaltă confruntare de sâmbătă a rundei finale în zona 1-6, între ocupantele pozițiilor 2 și 3, ex-campioana CSM Volei-Alba și CSM Târgoviște, s-a îndreptat în cele din urmă spre un deznodământ conform calculelor hârtiei, 3:1 pentru gazdele din Ardeal de la 0:1 la seturi, dâmbovițencele cu un unic punct avans față de băcăuance înaintea etapei rămânând astfel la cheremul sorții, în funcție de rezultatul din Banat.

Deși au obținut cele mai multe victorii în play-off, nouă în 10 runde, ex-campioanele din Blaj, care au răsturnat astăzi scorul de la 19:25 la 25:21, 25:22 și 22:10, nu le-au mai ajuns pe rivalele din capitală, CSM București preluând supremația în A1, dar în schimb au încurcat planurile târgoviștencelor, nevoite să cedeze ”bronzul” național celor din Bacău.

Care s-au impus la Lugoj după o intensă dispută cu nu mai puțin de 197 de puncte, 1:3, pe seturi 26:28, 28:26, 22:25, 17:25, la capătul a 115 minute de joc efectiv.

CSM Lugoj încheie astfel campionatul cu numai 6 victorii într-un total de 28 de meciuri, de departe cel mai modest bilanț al prim-divizionarei de pe Timiș în cele opt ediții petrecute neîntrerupt și mai deloc fără emoții în elită, semnificativ în privința nivelului valoric al întrecerii dar și a sistemului competițional fiind faptul că gruparea bănățeană s-a menținut totuși pe același loc șase, precum în campania anterioară, așadar în grupa I valorică dar și în fruntea participantelor din jumătatea secundă a ierarhiei.

Iar dacă o formație poate intra în play-off cu doar 6 succese din 18 reprezentații în sezonul regular, și apoi poate pune punct parcursului cu un total de 28 de runde prin a rămâne în cont pe aceeași poziție numai cu respectivele șase victorii, atunci înseamnă că ceva nu este mai deloc în regulă cu sistemul de desfășurare al campionatului, dând de gândit dar și bătăi de cap forului federal. Dacă își mai bate oare cineva capul, sau prioritățile ar fi altele, sub paravanul unor false impresii convenabil răzbătând de pe plan internațional…

Cert este că dacă în sezonul precedent s-a mai dus totuși o luptă suficient de acerbă pentru miza intrării în zona locurilor 1-6, de astă dată, și prin reducerea cu două participante a numărului protagonistelor dar și prin reculul valoric al altor formații, a fost de-ajuns să învingi într-o treime din aparițiile în sezonul regular pentru pătrunderea în play-off. Ceea ce, bineînțeles, nu știrbește cu nimic din meritele lugojencelor de a repeta mai semnificativa ispravă din primăvara trecută, neajunsul fiind în schimb pe birourile federalilor. Care au spus practic totul prin renunțarea în februarie la disputarea fazei play-out a locurilor 7-10, într-adevăr fără absolut orice noimă în lumina dispariției oricărei mize în ceea ce privește inexistenta luptă pentru supraviețuirea în elită.

Însă una peste alta, indiferent de circumstanțele de ordin general la nivelul primei divizii, menținerea Clubului Sportiv Municipal Lugoj și în 2017/8 pe poziția a șasea, adjudecată anul trecut, este demnă de salutat, cu atât mai mult în condițiile actuale, în care, iată!, alte grupări au făcut pași înapoi sau chiar pe dreapta.

Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

The post CSM Lugoj încheie play-off-ul tot pe scut, 1:3 cu Știința Bacău, urcată a treia appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*