CSM Lugoj pierde cel mai clar acasă în tur, 0:3 cu CSM București

Într-un moment și așa suficient de dificil pentru Clubul Sportiv Municipal Lugoj, confruntat cu dificultăți de ordin financiar, și sportivele la fileu răbdând în așteptarea încasării drepturilor bănești, prim-divizionara de volei feminin n-a putut evita implacabilul în cea de-a treia reprezentație pe teren propriu din noul campionat al elitei A1, bucureștencele de la CSM începând cu dreptul periplul în Banat pe două fronturi în 72 de ore.

În această seară de la ora 18:30, în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj a căzut cortina peste a șaptea și antepenultima etapă în turul sezonului regular în Divizia A1 de volei feminin, iar deznodământul n-a ieșit din tiparele punându-și amprenta pe marea majoritate a confruntărilor din elită în noul campionat, indiferent ce altă impresie în această privință ar dori unii să inducă.

Pe val după ce lua recent la bani mărunți alte aspirante la poziții fruntașe, depășind-o în capitală cu 3:1 pe campioana CS Volei-Alba Blaj dar și pe CS Știința chiar la Bacău cu 0:3, liderul CSM București și-a păstrat fotoliul fruntașei prin a se impune fără set pierdut și pe malurile Timișului, 0:3, pe seturi 19:25, 17:25, 21:25, la capătul a 80 de minute de joc efectiv.

Mult mai mult erau nevoite bucureștencele să se întrebuințeze toamna trecută la Lugoj pe drumul spre obținerea ”argintului” vicecampioanelor în Divizia A1, voleibalistele din capitală impunându-se în cele din urmă cu 2:3 după 1:0 și 2:1 la seturi pentru bănățence în întâlnirea din 17 decembrie 2016, însă de această dată formația de pe Timiș a suferit cea mai categorică înfrângere pe teren propriu în noua campanie, după ce în etapa a II-a se înclina cu 1:3 celor din Bacău iar de data cea mai recentă învingea consecutiv cu 3:0 pe CS ”U” NTT Data Cluj dar și în deplasare la Iași, pe Penicilina.

Falia valorică între primele 4 protagoniste la fileul elitei feminine, cărora aspiră a li se alătura din mers UVT Agroland prin recenta promovare, și cealaltă jumătate a participantelor la competiția mai restrânsă numeric a Diviziei A1 pare însă a se fi adâncit în acest an, aspect reliefat și de datele ierarhice înaintea ultimelor două etape din tur.

Lugojencele au căutat să prelungească disputa prin reducerea handicapului în setul trei și au și condus în numeroase rânduri după ce întorceau scorul de la 6:8 la 9:8, deținând în câteva cazuri avantaje de două puncte, însă n-au menținut ritmul, cedând 5 puncte succesive de la 19:17 și sfârșind învinse cu 0:3.

Urmează o ultimă dură deplasare pe 2017, la Târgoviște, în weekend, după care aparițiile acasă cu ”Medicina” Târgu Mureș și campioana națională din Blaj, toate în campionat, dar mai întâi realinierea la fileu deja marți de la ora 18,30, poimâine seară, tot în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, pentru meciul inaugural al manșei I din faza sferturilor de finală în Cupa României, cu aceeași CSM Târgoviște, triumfătoare sâmbătă seară la Timișoara cu UVT Agroland cu 0:3.

O seară mai apoi, miercuri de la 19:30, va juca în același tur în Banat și CSM București, la Timișoara, cu UVT Agroland. Revanșele în sferturi sunt programate la mijlocul lunii ianuarie.

Clasamentul la zi în Divizia A1 de volei feminin, ultimele rezultate și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

The post CSM Lugoj pierde cel mai clar acasă în tur, 0:3 cu CSM București appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*