CSM Lugoj pierde de la 2:0 cu CSM Târgoviște, UVT Agroland se resimte cu Medicina iar CSU UV Timișoara nu mai învinge iar la Baia Mare

Au jucat miercuri, în etapa intermediară, dar și în această seară, în penultima rundă a returului Diviziei A1, băieții lui CSU UV Timișoara mai pierzând o dată la zero și la ultima deplasare din sezonul regular, pe când la fileul feminin UVT Agroland s-a limitat la a nu mai triumfa cu 3:0, caz general valabil în confruntările cu formațiile din a doua jumătate a ierarhiei, iar CSM Lugoj a cedat pasul acasă de la 2:0 la seturi în dauna lui CSM Târgoviște.

Cel mai atractiv meci cu implicare bănățeană în seara divizionară de volei a și lăsat cortina peste sâmbăta la fileu pe plan național, CSM Lugoj – CSM Târgoviște prelungindu-se în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” în cel de-al cincilea set, adjudecat de dâmbovițence, pe fondul revirimentului de la 2:0 în favoarea gazdelor: 2-3.

Învinsă într-una acasă în campionat în noul an, ultima oară miercuri seară de UVT Agroland, CSM Târgoviște a forțat reabilitarea pe malurile Timișului, și a izbutit-o în cele din urmă, dar doar de puțin și cu emoții, după ce bănățencele se desprindeau la 2:0 la seturi. Dâmbovițencele s-au impus însă și în ieșirea anterioară tot prin a răsturna rezultatul, la Bacău, de la 1:0 și 2:1 la seturi pentru gazda CS Știința, elevele lui Naranjo Hernandez triumfând tot în 5 seturi și la Lugoj, la capătul a peste două ore de joc efectiv.

Într-adevăr, la abia circa două ore și un sfert de la startul întâlnirii de la 18:30 au răsuflat ușurate târgoviștencele, desprinse însă clar în decisiv, în care doar au fost egalate la 3:3, continuându-și în rest revirimentul și adăugând ultimele 3 puncte consecutive prin blocajele lui Otasevic și asul lui Calotă, 7:15.

La capătul a 201 puncte a dus cu ea CSM două puncte în Dâmbovița, unul în clasament rămânând în contul lugojencelor, grație startului plin de speranțe, 26:24 în setul inaugural, și cel mai viu disputat al partidei din etapa a XVII-a, urmat de un clar 25:17.

Și mai decisă a fost riposta vizitatoarelor, 15:25 în setul trei, odată rămase în meci oaspetele fiind capabile să răstoarne scorul și în cel următor, 22:25 și 2:2. Pe val, gruparea de cupe europene a obținut apoi victoria însă a alunecat astfel la două puncte în urma nou-promovatelor de la UVT Agroland.

Căci timișorencele, care au găzduit tot de la ora 18:30 meciul cu ultima clasată, CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș, și-au adjudecat alte 3 puncte, chiar și fără a învinge cu 3:0, o raritate în cazul întâlnirilor cu oponente din zona locurilor 6-10. Într-adevăr, nou-promovatele pregătite de Bogdan Paul mai risipeau câte un set doar în succesele în deplasare la Iași și Târgu Mureș, trecând în schimb în rest cu 3:0 tur-retur de lugojence, CS Dinamo și CS ”U” NTT Data Cluj, precum și de Penicilina, în disputa de pe Bega.

Doar ”lanterna roșie” târg-mureșeană a izbutit așadar să smulgă seturi timișorencelor în ambele confruntări dintre echipele din jumătatea secundă a ierarhiei, tânăra formație ardeleană egalând în această seară situația la seturi în sala UVT din strada Oituz, 22:25, după ce setul inaugural era tranșat de roșu-alb-negre, 25:18.

A fost de fapt primul set adjudecat de Medicina din 13 ianuarie încoace, când pierdea acasă cu 2:3 cu Penicilina Iași după ce revenea temporar pe parcurs de la 0:1 la 2:1, târg-mureșencele cedând apoi pe linie cu 3:0, de două ori pe teren propriu dar și la CSM București, Dinamo și Blaj.

Suficient întinse de cele 3 apariții în campionat în 7 zile, dintre care cea de miercuri în deplasare la Târgoviște, adjudecată surprinzător cu 1:3, timișorencele au găsit însă resursele necesare pentru a tempera revirimentul ambițioasei garnituri mureșene, incluzând voleibaliste lansate de pe malurile Begăi precum Cauc sau liberoul Molnar. Astfel, UVT Agroland a reintrat pe făgașul normal, 25:11 în setul 3 și de puțin 27:25 în cel final, după 98 de minute de joc efectiv: 3-1.

O ultimă repetiție înaintea primirii campioanei CS Volei-Alba Blaj duminica viitoare în sala ”Constantin Jude”, la încheierea returului, de la ora 18:30, rundă a XVIII-a în care lugojencele vor juca la Târgu Mureș iar CSM Târgoviște acasă cu CS ”U” NTT Data Cluj.

Două puncte în ierarhie le despart însă și pe CSM Lugoj și Dinamo, bănățencele fiind pe locul 6, ultimul cu destinația play-off, iar pe șapte bucureștencele, depășite astăzi tot în 5 seturi, la Iași, și având în program un final de retur acasă cu CS Știința Bacău, luni 26 februarie.

La fileul masculin s-a derulat tot penultima rundă a sezonului regular, dar cea de-a 21-a, dat fiind numărul mai ridicat al competitoarelor față de întrecerea fetelor, CSU UV Timișoara înclinându-se cu 3:0 în orașul în care semna unica victorie din precedentele 20 de etape. ”Universitarii” bănățeni triumfau în retur la nou-promovata CSȘ2 CNE UKRO Baia Mare, dar n-au putut repeta isprava pe terenul consacratei CS Știința Explorări, care s-a impus clar în meciul de la ora 17 cu 25:17, 25:17, 25:16, la capătul a 66 de minute de joc efectiv.

Învinși la prima lor apariție acasă din 2018 în Divizia A1, 0:3 cu liderul CSA Steaua, cei de la Știința Explorări au alternat apoi pe teren propriu victoriile cu 3:1 cu cele cu 3:0, dispunând pe rând de Arcada Galați, concitadina CSȘ2 CNE UKRO iar miercuri de Dinamo, cu o completare astăzi, ceea ce i-a ridicat o poziție, pe locul 8.

Timișorenii, ultimi clasați, vor completa deja luni aparițiile din retur, acasă cu Arcada Galați, de la ora 17, în etapa a 22-a și ultima din sezonul regular, dunărenii descinzând în Banat după ce astăzi au răsturnat scorul la Craiova la 1:3, după seturi strict pe muchie de cuțit. Oboseala își va spune așadar probabil cuvântul după numai 48 de ore, dar și valoarea și experiența, codașii pornind tot cu șansa a doua.

Rezultatele zilei și clasamentele actualizate în Divizia A1, plus programul rundei finale în retur, pe coloana datelor tehnice.

S-a jucat astăzi și în Divizia A2 Vest, la încheierea returului la fileul fetelor, cu un cât se poate de viu disputat duel de podium între alb-violetele Timișoarei, CSU Politehnica, gazde într-o frumoasă atmosferă în sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu”, și liderul neînvins FC Argeș, care a preluat de 3 ori conducerea la seturi, triumfând după mai bine de două ore cu 2:3 (21:25, 25:20, 29:31, 25:17, 10:15), la capătul a 218 puncte.

Iar pentru ”violetele” Cerasellei Șerban urmează barajul în vederea accederii în turneul play-off al seriei vestice în Divizia A2, contra celor de la CSM Sibiu, primul meci fiind programat acasă în data de 3 martie.

 

The post CSM Lugoj pierde de la 2:0 cu CSM Târgoviște, UVT Agroland se resimte cu Medicina iar CSU UV Timișoara nu mai învinge iar la Baia Mare appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*