CSM Lugoj smulge primul set pe terenul lui CSM București în Divizia A1 după 1.544 de zile. Timișencele și conduc vicecampioana dar liderul revine

Voleibalistele de la CSM Lugoj au pus probleme pe terenul liderului cu un avans de 3 puncte al Diviziei A1, câștigând chiar primul set al meciului inaugural al zilei în runda intermediară cu numărul 16, antepenultima a returului, dar CSM București, care a suferit o singură înfrângere în întreg sezonul regular, 2:3 acasă cu CSM Târgoviște, a răsturnat apoi scorul, păstrând toate punctele în capitală. Chiar și așa, bănățencele rămân cu satisfacția cuceririi primului set în campionat în fief-ul abonatei la podium după peste 4 ani…

Vicecampioana națională la zi părea a avea de înfăptuit un formalitate în partida acasă de la ora 15, însă vizitatoarele de pe malurile Timișului i-au făcut surpriza de a repeta buna replică din setul inaugural al precedentei vizite la București în sezonul regular, din turul ediției anterioare, de astă dată chiar plusând prin a ajunge prima la 25.

Astfel, CSM Lugoj a obținut primul set într-o deplasare în Divizia A1 la CSM București din 23 noiembrie 2013 încoace, când reducea din handicap cu 21:25 dar gazdele replicau prompt în cel de-al patrulea, cu 25:7, triumfând cu 3:1.

Bănățencele au fost implicate și în rundele precedente în dispute cu cel puțin 4 seturi, depășind-o acasă cu 3:2 pe CS Dinamo și cu 3:1 sâmbătă pe Penicilina Iași, respectiv cedând cu 3:1 în ieșirea la Cluj, deznodământ consemnat și astăzi pe terenul primei clasate.

Unde, aliniată cu 10 voleibaliste, CSM a abordat meciul cu Shvanska, Roman, Cveticanin, Pintea, Rotaru ca libero și Panțiru, depășindu-le spre finalul setului I pe elevele lui Ferhat Akbas, care începea jocul cu Koolhaas, Olivera, Hashimoto, Brakocevic, Baciu și Medic iar Ispas ca libero.

Inițial, s-a mers cap la cap până la 5:5, un as al lui Olivera ducând diferența la maximul setului inaugural, 13:9, după care lugojencele, și cu Dascălu intrată în locul lui Roman, au revenit de la 14:11 la 14:14 și nu s-au mai lăsat, egalând de fiecare dată și chiar preluând din nou conducerea, 16:18.

Vizitatoarele au avut tăria de a se menține în față, 18:19, 19:21, 20:22, pe atacurile lui Shvanska și așii lui Jakic, fără ca gazdele măcar să mai egaleze, deși au apelat pe rând și la Trushkina, Markevich, Radosova, Căruțașu și Signorile.

La 21:23 a intrat și Ionela Canea în locul lui Shvanska iar Panțiru avea să facă 22:24, după care Brakocevic a salvat o minge de set dar Valerijan Luka a solicitat time-out și oaspetele n-au irosit-o și pe cea de-a doua, Cveticanin semnând adjudecarea setului cu 23:25, în 27 de minute de joc efectiv.

CSM Lugoj rupea astfel o tradiție nefastă a eșecurilor la zero pe terenul abonatei la podium, ultima datând din 25 martie 2017, în faza play-off 1-6 a campaniei anterioare, când formația din capitală domina categoric la 18, 13 și 11.

Dând timpul înapoi, bănățencele erau aproape de a câștiga setul inaugural la București cu CSM și în precedenta vizită în sezonul regular, joi 20 octombrie 2016, când era ajunsă din urmă abia la 18:18, după care trupa din capitală prelua frâiele cu 23:22 și își simplifica ulterior misiunea, pe-atunci în calitate de deținătoare a CEV Challenge Cup. Tot cu 3:0 se mai impunea acasă în fața timișencelor și în decembrie 2015, la 18, 12 și din nou 12, mai strânsă fiind confruntarea din returul stagiunii precedente, pe seturi la 20, 23 și 21 în 25 februarie 2015.

Cum era de așteptat, vicecampioana s-a redresat încă din debutul setului secund, demarat cu 5:0 pe 3 atacuri ale lui Baciu, după care Dascălu a spart gheața pentru vizitatoare însă și Brakocevic a trecut alte 3 puncte în contul gazdelor, 8:1.

Reintrate pe făgașul normal, amfitrioanele au și mărit pe alocuri de puțin avansul, 13:5, 15:7 și 18:10, dar CSM Lugoj a avut o răbufnire, apropiindu-se la 19:15 pe puncte smulse de Cveticanin, fără însă a împiedica un deznodământ previzibil. Trupa plină de străine a celor din capitală a cucerit ultimele două puncte, egalând la seturi printr-un 25:18 în 24 de minute de joc efectiv.

Oaspetele din Banat au mai condus totuși și în debutul setului al III-lea, însă CSM București a preluat inițiativa, de la 2:3 la 6:3, iar cu o singură excepție, când elevele lui Valerijan Luka s-au apropiat la 9:8, s-a desprins treptat, 16:8, 23:13 și 25:15, în 22 de minute de joc efectiv.

Tot atât mai avea să reziste și în setul patru CSM Lugoj, la care a mai intrat și Preda, vizitatoarele conducând după primele mingi cu 2:4, 4:6 și 5:7, însă liderul le-a adjudecat pe următoarele 8 la rând, 13:7, distanțându-se cel mai clar și triumfând după o oră și treisferturi de la debutul partidei, în 95 de minute de joc efectiv, 25:14 după ce Shvanska salva o minge de meci.

3:1 CSM București, pe seturi 23:25, 25:18, 25:15, 25:14, toate punctele rămânând în capitală, conform calculelor hârtiei, cu o consolare de palmares pentru combativele lugojence, care sâmbătă de la ora 18:30 vor pune punct aparițiilor acasă în retur, în compania lui CSM Târgoviște, gazdă astăzi de la ora 18 a timișorencelor de la UVT Agroland.

Căci etapa demarată ieri la Bacău prin CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș – CS Știința 0:3 continuă în această seară, televizat de la ora 19:30 fiind meciul CS Dinamo – CSM Volei-Alba Blaj, cu bucureștencele urmăritoare în ierarhie ale voleibalistelor din Lugoj, la două puncte diferență. Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice, cu mențiunea că lugojencele vor încheia returul în deplasare în Mureș, la finele săptămânii viitoare.

În intermediara Diviziei A1 la fileul masculin, CSU UV Timișoara găzduiește de la ora 17 jocul cu SCM U Craiova, primul pentru bănățeni dintr-o serie de 3 până luni, când vor primi și vizita gălățenilor, la încheierea returului.

 

 

The post CSM Lugoj smulge primul set pe terenul lui CSM București în Divizia A1 după 1.544 de zile. Timișencele și conduc vicecampioana dar liderul revine appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*