CSM Lugoj, trei meciuri acasă în 6 zile cu două echipe din careul fruntaș

De pe locul 5 în prima divizie, cea mai bună situare a clubului în acest moment al sezonului din deceniul în curs, CSM Lugoj pregătește ultimele trei apariții înaintea fazei play-off a elitei voleiului feminin, toate pe teren propriu în nici o săptămână, cu târgoviștencele antrenate de Valerijan Luka în retur iar cu CS Știința Bacău tot în campionat dar și pentru un loc în Final4.

Mai întâi, vineri de la ora 17, voleibalistele lugojence vor primi vizita celei de-a treia clasate, CSM Târgoviște, neînvinsă din 19 ianuarie, când ceda cu 3:0 la CSM București, și care, pe fondul unui program lejer dat fiind reducerea la numai opt formații a numărului prim-divizionarelor, a mai jucat de-atunci doar cu CSU Belor Galați și la Cluj, impunându-se de fiecare dată cu 3:0, respectiv sâmbătă acasă cu CS Știința Bacău, 3:1 pentru dâmbovițence.

Îndrumate de nimeni altul decât fostul antrenor principal al lui CSM Lugoj din perioada 2014-2018, Valerijan Luka, tehnician sârb în al cărui lot se mai găsește din această iarnă încă o voleibalistă trecută pe la fileul din Banat, compatrioata Teodora Pusic, libero în toamnă la UVT Agroland Timișoara, retrasă din Divizia A1 după sezonul de toamnă.

Târgoviștencele, an de an implicate în cupele europene dar ieșite din cursă în actuala ediție încă de la primul hop, 0:3 în dublă manșă în CEV Cup cu Galatasaray pe 27 noiembrie și 4 decembrie, dispuneau clar acasă în turul din decembrie de CSM Lugoj, la zero, pe seturi la 17, 16 și 10, urmând însă ca oponentele la fileu de Ziua Femeii din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” să se mai afle față în față în martie și aprilie și în play-off-ul primei grupe valorice a locurilor 1-6, așa cum s-a întâmplat de fapt și în precedentele două sezoane.

Și, cine știe!?, poate chiar și în turneul Final4 al Cupei României, de la mijlocul lunii mai, de la Alexandria, pentru care târgoviștencele și-au asigurat deja biletele printr-un 0:3 în deplasare la București cu CS Dinamo, așa cum calificate mai sunt deja și primele două clasate în ”A1”, campioana CSM și vicecampioana CSM Volei-Alba, în funcție de deznodământul de marți 12 martie al sfertului de finală CSM Lugoj – CS Știința Bacău, pentru ultimul loc în careu.

CSM Lugoj joacă așadar acasă cu o zi mai repede decât de obicei, vineri și nu sâmbătă, accesul în sală fiind gratuit, pentru a avea timp de pregătire și a ”dublei” de săptămâna viitoare de pe teren propriu cu a patra clasată, CS Știința Bacău, marți în sferturile Cupei României iar joi în restanța din runda inaugurală a returului, în campionat, de la ora 18:30.

Iar tot marți vor juca de fapt acasă în Divizia A1 și târgoviștencele, cu CSM Volei-Alba Blaj, formație tocmai calificată în finala cu Yamamay e-work Busto Arsizio din CEV Cup, după un 3:0 în dubla manșă a semifinalei cu băcăuancele, cel mai recent, marți seară la Sibiu, pe seturi la 14, 19 și 23.

Elevele lui Grapă vor descinde așadar în Banat după 3 înfrângeri de marțea trecută încoace, tur-retur cu 0:3 cu cele din Blaj în semifinalele întrecerii numărul 2 din cupele europene și cu 3:1 în weekend la Târgoviște, o mai mare miză fiind conferită de duelul de marți 12 martie pentru intrarea în semifinalele Cupei României.

O ofertă atipică de reprezentații pe teren propriu din partea lugojencelor, vineri, marți și joi, dar care poate fi în egală măsură îmbrățișată, înaintea altor 5 apariții ale elevelor lui Uglesa Segrt acasă în play-off. Clasamentul, ultimele rezultate și programul penultimei etape a returului, pe coloana dreaptă. Iar în weekend joacă pe teren propriu pentru un loc în turneul play-off 1-4 al Diviziei A2 Vest și echipa secundă a bănățencelor, CSM Lugoj II, cu sibiencele.

The post CSM Lugoj, trei meciuri acasă în 6 zile cu două echipe din careul fruntaș appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*