CSM Ploieşti intră pe ultima turnantă în faza semifinală

Bogdan Chitic

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești se află în fața unei perioade decisive pentru calificarea la turneul de promovare în Liga Națională, ultimele patru partide ale fazei semifinale din Liga 1 aducându-le lui Burlacu și compania nu mai puțin de trei jocuri în fieful propriu.
Deși, pentru moment, ocupă locul 6, cu un bilanț de cinci victorii și tot atâtea înfrângeri, ploieștenii speră în continuare la ocuparea poziției a 4-a, pentru asta având nevoie de cel puțin trei victorii în ultimele confruntări, dar și de un joc favorabil al rezultatelor în celelalte întâlniri. Băieții pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan vor evolua la Sala Sporturilor în compania liderului Știința București (luni, 16 aprilie, ora 19:30), a celor de la CN „Aurel Vlaicu” București (duminică, 22 aprilie) și a CSM Sighetu Marmației (luni, 23 aprilie), urmând ca ultimul duel din „semifinale” să aibă loc în Maramureș, în prima săptămână din luna mai. Dacă vor încheia în zona locurilor 1-4 a fazei semifinale și, implicit, vor obține biletele pentru turneul final, baschetbaliștii grupării municipalității își vor juca promovarea în prima divizie, în perioada 25-27 mai, cel mai probabil la „Arena de Baschet”, din Capitală.

Programul etapei a XII-a:
CN Aurel Vlaicu București – CSM Mediaș
ABC Athletic Constanța – CSO Voluntari
CSM Sighetu Marmației – CS Cuza Sport Brăila
CSM Ploiești – Știința București

„Universitarii”, în faţa ultimei reprezentaţii pe teren propriu

CSU Ploiesti

Cealaltă reprezentantă a Ploieștiului în Liga 1, echipa Clubului Sportiv Universitar, antrenată de profesorul Marian Hartman, va disputa, duminică după-amiază, ultimul meci de pe teren propriu din actualul sezon. Partida cu CSU Brașov, contând pentru faza de clasificare (locurile 9-13) a eșalonului secund, îi găsește pe ploieșteni fără victorie în 2018, pe ultimul loc al ierarhiei (0-6), formația ardeleană aflându-se o treaptă mai sus, cu un bilanț de 2-4. În jocul tur, brașovenii s-au impus cu 78-68 în sala de sport a Colegiului de Informatică. Meciul de duminică va începe la ora 17:30, accesul publicului în „Olimpia” urmând să fie liber.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*