CSM Ploieşti participă la Turneul Final din Divizia A la handbal masculin

Federaţia Română de Handbal a adus clarificări în privinţa echipelor calificate pentru Turneul Final al Diviziei A la masculin, programat să se desfăşoare în intervalul 16-18 aprilie, la Sfântu Gheorghe. Astfel, s-au făcut precizări privind stabilirea ierarhiilor în cele trei serii ale eşalonului secund, iar CSM Ploieşti este echipa care ocupă locul al doilea în Seria A, respectându-se prevederile articolului 2.2 din Regulamentul de Desfăşurare a Diviziei A masculin, ediţia 2020-2021.
Concret, în regulament se spune că „dacă o echipă fără drept de promovare se va situa pe unul dintre primele 3 locuri, se va reface clasamentul fără rezultatele echipelor care nu au drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Națională, echipe de juniori, C.N.E.-uri, C.N.O.P.J.-uri)”, motiv pentru care, întrucât CSU din Suceava 2 a ocupat primul loc, în Seria A au fost eliminate rezultatele obţinute de formaţiile cu drept de promovare (CSU Piteşti, CSU Galaţi, CSM Ploieşti şi Politehnica Iaşi) în compania celor fără drept de promovare (CSU din Suceava 2, CSM Bacău 2 şi CNE Sighişoara). Şi s-a ajuns ca, în lupta pentru locul al doilea, CSM Ploieşti şi CSU Galaţi să aibă acelaşi număr de puncte, 9 (câte 6 luate de fiecare în disputele cu Politehnica Iaşi şi 3 în confruntările directe), şi să fie departajate doar de golaverajul din meciurile directe. Capitol la care echipa ploieșteană stă mai bine, datorită faptului că în partida considerată tur gălăţenii nu s-au putut prezenta şi s-a decis 10-0 la „masa verde”, iar, în cea retur, CSU s-a impus doar cu 38-32.
Trebuie menţionat că, într-un final, gălăţenii au anunţat Federaţia Română de Handbal că nu se prezintă la Turneul Final şi, prin urmare, departamentul de competiţii al forului condus de Alexandru Dedu nu a mai fost pus în situaţia de a compara punctajele echipelor de pe locul al treilea pentru a stabili numele celor două care completează formula de 8 a turneului.
În concluzie, cele opt participante la Turneul Final de la Sfântu Gheorghe vor fi: CSU Piteşti (Seria A, locul 1), CSM Ploieşti (A2), CSM Alexandria (B1), CS Medgidia (B2), CS Universitatea Craiova (B3), ACS Szejke Odorheiul Secuiesc (C1), CSM Sighişoara (C2) şi CS Universitatea Cluj (C3).
Cum „ţintarul” a fost stabilit încă de la întocmirea regulamentului pentru acest sezon, CSM Ploieşti va întâlni în primul meci ocupanta locului al treilea din Seria a 3-a, CS Universitatea Cluj. Ca sistem, partidele din prima zi stabilesc, practic, echipele care vor lupta pentru promovare (cele patru învingătoare), primele 4 clasate la Turneul Final având această şansă, şi pe cele care vor juca doar meciuri de clasament (cele patru învinse). În ziua a 2-a, CSM Ploieşti va juca fie cu CSM Alexandria, fie cu CSM Sighişoara, pentru promovarea directă sau, dacă va merge din postura de învinsă a primei zile, pentru clasarea pe una dintre poziţiile 5-8.
Primele două clasate la Turneul Final vor promova direct în Liga Zimbrilor, iar formaţiile de pe locurile 3 şi 4 vor participa la barajul pentru promovare din perioada 28-30 mai 2021, la care vor veni şi ocupantele poziţiilor 11 şi 12 din Liga Zimbrilor. Turneul de baraj se dispută în sistem „fiecare cu fiecare”.

Programul Turneului Final
Ziua 1 (16 aprilie)
Jocul 1, ora 11.00:
CSU Piteşti – CS Universitatea Craiova
Jocul 2, ora 13.40:
CSM Ploieşti – CS Universitatea Cluj
Jocul 3, ora 16.20: CSM Alexandria – CSM Sighişoara
Jocul 4, ora 19.00: CS Medgidia – Szejke Odorhei

Ziua 2 (17 aprilie)
Jocul 5: Învinsă joc 1 – Învinsă joc 4
Jocul 6: Învinsă joc 2 – Învinsă joc 3
Jocul 7 – Semifinala 1:
Învingătoare joc 1 – Învingătoare joc 4
Jocul 8 – Semifinala 2:
Învingătoare joc 2 – Învingătoare joc 3

Ziua 3 (18 aprilie)
Locurile 7-8: Învinsă joc 5 – Învinsă joc 6
Locurile 5-6: Învingătoare joc 5 – Învingătoare joc 6
Finala mică: Învinsă joc 7 – Învinsă joc 8
Finala mare: Învingătoare joc 7 – Învingătoare joc 8
* În toate meciurile, în caz de egalitate după 60 de minute, se vor executa aruncări de la 7 metri.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*