CSM Volei-Alba Blaj câștigă ”Cupa Timișoara” deși cedează maghiarelor, CSM Lugoj trece de UVT Agroland

Programat a începe cu două săptămâni mai târziu în comparație cu debutul ediției precedente, sezonul regular al Diviziei A1 de volei feminin a fost prefațat la sfârșitul acestei săptămâni și prin patrulaterul amical internațional din sala ”Constantin Jude”, dotat cu ”Cupa Timișoara”, care a reunit campioana Ungariei, vicecampioana României dar totodată și a Europei, precum și grupările bănățene din primul eșalon, trofeul fiind adjudecat de CSM Volei-Alba Blaj, în ciuda înfrângerii suferite astăzi cu maghiarele din Békéscsaba, într-o etapă a treia a turneului în care CSM Lugoj a răsturnat victorios la 1:3 duelul timișean cu gazda UVT Agroland.

Peste 4 săptămâni, în ultimul weekend din octombrie, o nouă ediție tot cu 10 participante a elitei interne a voleiului feminin va porni la drum în sezonul regular, UVT ACS Agroland așteptând vizita lui CS ”U” NTT Data Cluj iar lugojencele fiind programate în deplasare la Bacău, etapă inaugurală la ora căreia timișorencele în roșu-alb-negru vor fi jucat deja primul meci oficial, la CS Dinamo București, pe 20 octombrie, peste 3 săptămâni, în calificările Cupei României, miza fiind accederea în sferturile din 16 ianuarie 2019, pe teren propriu cu CSM Târgoviște, pentru un loc în Final4.

Până atunci însă, meciuri cu caracter de verificare, timișorencele cu bilete de cupe europene în Challenge Cup având prilejul oferirii debutului mai multor noi achiziții în cele 3 apariții de vineri până duminică în sala ”Constantin Jude”, în ”Cupa Timișoara”.

Turneu în cadrul căruia partidele de vineri și sâmbătă s-au încheiat fără excepție în cel mai mic număr de seturi, cele două meciuri de duminică având deznodământul 3:1, rezultate în urma cărora ierarhia finală a ediției 2018 în Cupa Timișoara o are în frunte pe vicecampioana națională la zi din Ardeal:

1. CSM Volei-Alba Blaj 3 2 0 0 1 7:3 6 puncte; 2. Békéscsabai Röplabda SE 3 2 0 0 1 6:4 6 puncte; 3. CSM Lugoj 3 2 0 0 1 6:4 6 puncte; 4. UVT Agroland Timișoara 3 0 0 0 3 1:9 0p.

CSM Volei-Alba Blaj, care va aborda un nou traseu european în CEV Champions League pe 24 și 30 octombrie din turul 2 de calificare, în deplasare și apoi acasă cu VK UP Olomouc, a pierdut în meciul inaugural al zilei finale la ”Cupa Timișoara 2018”, 1:3 cu campioana Ungariei, învingătoare la câte două puncte diferență în seturi strânse, 26:24, 17:25, 25:23 și 27:25, și Békéscsabai Röplabda SE urmând a demara în principala întrecere continentală inter-cluburi feminină de la același nivel al întrecerii precum ardelencele, maghiarele printr-o ”dublă” cu Budowlani, unul dintre cele două cluburi în competiție din Lodz.

În încheierea patrulaterului amical internațional, duminică după prânz, și un duel bănățean al ocupantelor locurilor 5 și 6 în play-off-ul ultimei ediții de campionat, gazdele de la UVT Agroland Timișoara fiind de această dată depășite de CSM Lugoj, ca o raritate, cu 25:12, 25:22 și 26:24, în urma unui set inaugural adjudecat de garnitura cu multe noutăți a roșu-alb-negrelor cu 25:21.

Lugojencele clasate recent pe locul 2 la Cupa Balcanică, în Kosovo, și în rândul cărora a revenit după periplul București-Timișoara și fostul lor căpitan, Diana Balintoni, se impuneau pe Bega și vineri, în deschiderea patrulaterului, 3:0 cu formația maghiară, pe seturi 25:17, 25:21 și 25:22, mai dezechilibrat fiind meciul din aceeași zi dintre CSM Volei-Alba Blaj și gazda UVT Agroland Timişoara, 3:0, pe seturi 25:12, 25:8 și 25:19.

Sâmbătă seară, în cea de-a doua reuniune a turneului, CSM Volei-Alba Blaj administra încă un 3:0 și colegelor de eșalon prim-divizionar de la CSM Lugoj, pe seturi 25:16, 27:25, 25:16, după care maghiarele s-au impus și pentru al doilea weekend consecutiv în fața celor de la UVT Agroland, la zero, pe seturi 25:7, 25:18, 25:19, prima întâlnire având loc în Ungaria duminica trecută, în cadrul întrecerii ”Boraqua Kupa Békéscsaba”, 3:1 (25:20, 18:25, 25:10, 25:22). Tot în cadrul acelorași pregătiri peste graniță, urmând stagiului centralizat de la Cheile Grădiștei, gruparea timișoreană era întrecută în prealabil și cu 3:0 de campioana Slovaciei, Strabag Bratislava, pe seturi la 20, 18 și 17, cu mențiunea că formația dunăreană va fi implicată în aceeași competiție europeană precum bănățencele, în CEV Volleyball Challenge Cup, dar încă din turul 2 preliminar, din prima jumătate a lui noiembrie, după care UVT Agroland va demara abia din faza principală, a 16-imilor de finală, la fine de noiembrie și început de decembrie.

UVT Agroland n-a contat la ”Cupa Timișoara” pe noua achiziție Teodora Pusic, care duminică a debutat, cu ocazia celui de-al doilea meci al Serbiei în Japonia, la ediția din această toamnă a turneului final al Campionatului Mondial de volei pentru senioare, galop în care elevele lui Zoran Terzic au exersat contra celor din Kenya, 3:0, pe seturi 25:16, 25:9, 25:8. Sâmbătă, în ziua inaugurală, sârboaicele se impuneau tot la zero și cu Republica Dominicană, pe seturi 25:17, 25:20, 25:22, urmând ca luni după prânz să se înalțe la fileu împotriva braziliencelor iar în continuarea partidelor din prima fază a grupelor la competiția niponă, contra celor din Kazahstan și Puerto Rico.

Programul etapei I în Divizia A1 de volei feminin, pe coloana datelor tehnice.

 

The post CSM Volei-Alba Blaj câștigă ”Cupa Timișoara” deși cedează maghiarelor, CSM Lugoj trece de UVT Agroland appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*