CSM Volei-Alba Blaj sărbătorește recucerirea titlului, 3:1 cu CSM Lugoj

CSM Lugoj a fost în această seară protagonistă învinsă în deplasare a meciului cu ocazia căruia fosta și de-acum noua campioană a Diviziei A1 de volei feminin a sărbătorit readucerea titlului național la Blaj, al patrulea pentru CSM Volei-Alba în ultimele 5 ediții, o performanță la superlativ pentru clubul ardelean a cărui istorie la fileu este mai scurtă decât șederea necontenită în acest deceniu a timișencelor în același eșalon. 

Cu un lot alcătuit în proporție de patru cincimi din voleibaliste născute peste hotare, formația antrenată de Darko Zakoc a recucerit trofeul campionatului național feminin al Diviziei A1, după triumful de anul trecut al lui CSM București, sportivele din Blaj fiind premiate la finele partidei fără alte implicații ierarhice cu CSM Lugoj, desfășurată de la ora 18 în sala ”Timotei Cipariu” și tranșată de gazde cu 3:1, pe seturi 25:20, 25:16, 22:25, 25:15.

Cu alte cuvinte, timișencele îndrumate de Uglesa Segrt, sosit inițial la Lugoj ca secund al lui Valerijan Luka tocmai din staff-ul tehnic al lui CSM Volei-Alba, au amânat puțin festivitatea de premiere și celebrarea succesului noilor campioane, smulgându-le un set, doar pentru a doua oară în cele zece etape din play-off ca bănățencele să nu încheie partida cu zero în cont.

Campioanele au obținut un succes lejer și așteptat, după 80 de minute de joc efectiv, având acum în cătare și eventul, campionat – Cupa României, Final4 în care se vor alinia marți la Alexandria în cea de-a doua semifinală a turneului, contra fostei campioane CSM București, vicecampioană în ediția încheiată astăzi, penultim act programat după întâlnirea dintre CSM Lugoj și CSM Târgoviște, pe 14 mai de la ora 17, în Teleorman.

Bănățencele mai rămân așadar aproape o săptămână ”în priza” sezonului competițional, clubul de pe Timiș urmând apoi să pună la punct detaliile abordării participării în premieră de la toamnă în cupele europene, mai exact în Challenge Cup. Ușă deschisă prin ocuparea locului 5 în ierarhia finală a campaniei încheiate în această seară, poziție pe care încheia sezonul regular și pe care a recucerit-o săptămâna trecută prin depășirea acasă în decisivul direct a dinamovistelor.

Învinse acasă la mustață de CSM Târgoviște în întâlnirea de la ora 14, cu 2:3, pe seturi 12:25, 25:19, 25:20, 22:25, 13:15.

Într-un alt joc al celei de-a X-a etape din play-off, ultima, CSM București – CS Știința Bacău 3:0 (25:21, 25:13, 25:17). Ierarhia finală a Diviziei A1 de volei feminin, pe baza rezultatelor din cele 18 etape în faza tur-retur a sezonului regular și cele zece runde din grupa I valorică a locurilor 1-6, pe coloana dreaptă. 

 

The post CSM Volei-Alba Blaj sărbătorește recucerirea titlului, 3:1 cu CSM Lugoj appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*